Tonijnen en dolfijnen

Tonijnen en dolfijnen

Tonijnen en dolfijnen

21 mei 2018

Gisteren hadden we het er aan boord over dat het zeeleven zich niet heel erg veel liet zien. Nog geen uur later zagen we tonijnen springen in de verte. Dus hebben we onze koers verlegd om poolshoogte te nemen. Dichterbij bleken de tonijnen te vluchten voor een groep dolfijnen die op hen aan het jagen was. We hebben hier even naar gekeken voor we terug gingen naar onze koers. Niet veel later waren de dolfijnen uitgejaagd en kwamen ze ons nog even bekijken. Heel even speelden ze in onze boeggolf en showden ze hun vaardigheid door hoog uit het water te springen.
Wat het weer betreft is het allemaal vrij interessant wat er om ons heen gebeurt. De hoge rug bleek erg sterk, de barometer steeg in twee uur tijd met 4 hPa (voor de mensen die dit niet weten: heel snel) en we kregen dan ook een stevige wind over ons heen. Hierna werd de wind langzaam minder en minder en ging zelfs bijna helemaal uit, naarmate we dichter bij het centrum van het hogedrukgebied kwamen.
Inmiddels begint de wind een beetje aan te trekken en hebben we de meeste zeilen gezet. De motor helpt nu nog, maar de verwachting is dat die vanmiddag uit kan. Dan kunnen we weer genieten van de stilte van het zeilen.