Het weer zit niet mee

In l’Aberwrac’h hadden de meesten even contact met het thuisfront en we hoorden dat het in Nederland erg lekker weer is. Bij ons is het allemaal iets minder lekker: de wind is tegen, overdag is het erg mistig en ‘s nachts wordt het ronduit koud. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken.
Na onze stop in Bretagne zijn we op de motor een stuk naar het noordoosten gevaren. Boven Cherbourg hebben we, toen de stroom mee stond, een stuk gekruist. Op de ‘track’ lijkt het net of we met een jacht varen. Maar tegen de avond hield de wind ermee op en moesten we op de motor verder.
Nu zijn we net Dover-Calais gepasseerd en we zijn dus weer ‘thuis’ op de Noordzee. Omdat de wind tegen staat en tegen zal blijven staan, zullen we op de motor doorgaan en morgen Scheveningen voorbij varen. Maandagochtend zitten we dan een stuk noordelijk van ons doel en kunnen de dag gebruiken om zeilend de haven van Scheveningen aan te lopen.
En voor wie benieuwd was naar de worsten van Erwin: het was GENIETEN! 😉