Kieler Woche

En weer is er een Kieler Woche voorbij! Een zeer geslaagde week waarin we zeker 600 mensen hebben laten genieten van het schip. Het was het gebruikelijke slechte weer, regelmatig regenbuien en behoorlijk wat wind. Maar gezeild hebben we! Zoals gebruikelijk zeilde de ‘Oosterschelde’ als een van de weinigen met heel veel zeil op door de Kieler Forde. Dus het was voor de bemanning hard werken, zeil erbij, zeil eraf, regentent op, regentent weg en dit meestal 4 keer per tocht. Een dag was er zelfs zo veel wind dat we met dubbel gereefd grootzeil, dubbel gereefde bezaan en zonder schoenerzeil (daar stond maar weer eens een regentent) toch nog 8,5 knopen liepen.
De reis naar Kiel toe was heerlijk ontspannen, vanaf Texel gezeild tot aan Cuxhaven; het grootste deel van de nacht en ochtend zijn we niet onder de 9 knopen gekomen. Eenmaal in Kiel hebben we het schip omgetoverd in dagtochten-modus, alle laatste plekjes bijgewerkt en nog een laagje lak op de luikhoofden gedaan zodat we er tiptop bij lagen. De gezelligheid met onze duitse buren, waarmee we meestal in een pakje liggen, was weer prima.
Nu weer op de terugreis naar Scheveningen, waar we op woensdagavond hopen aan te komen. De weersverwachting is zo dat we ook een flink stuk zouden moeten kunnen zeilen, we gaan het zien.