Laatste avond

Kapitein Maarten meldt:
“Wat een mooie laatste dag!
Vanochtend vroeg zaten we boven IJmuiden en gingen de eerste zeilen omhoog. Er stond een rustige wind langs de kust, waardoor we met een klein tuig heerlijk konden genieten van het prachtige weer. Eerst zeilden we langs Zandvoort, daarna Noordwijk en vlak voor Katwijk zijn we opgeloefd om deze heerlijke laatste dag wat te verlengen. Zo hoog als we met de breefok konden sturen, haalden we het tot noord van het REM-eiland. Daar zijn we gegijpt en richting de haven van Scheveningen gezeild.
Een mijl noordelijk van de pieren hebben we de breefok verwisseld voor de stagfok, om een iets hanteerbaarder tuig te hebben voor we Scheveningen binnen zeilden. Vlak voor de pieren hebben we alvast de bram weggehaald, al was dat meer om de groep met lasers voor ons de ruimte te geven. Toen we eenmaal binnen de pieren waren, ging ook het topzeil weg en zeilden we op een grootzeil en fok het laatste stukje. Vlak voor de kant gingen ook deze laatste zeilen weg en hebben we afgemeerd. Daar bleken mijn twee broers (die mij hebben leren zeilen) op de kant te staan, met vriendin Anne-Marie en mijn drie nichtjes! Wat een leuke verrassing! Vanavond hebben we ‘laatste avond’ en morgen geef ik het stokje door aan Bernt voor een paar weken rust.