Onderweg naar Sunderland

De reis naar Londen ligt alweer even achter ons. Het werd zoals verwacht een snoepreisje met prachtig zeilweer. Dankzij de oostelijke wind zeilden we bijna tot aan Tilbury, alles onder het genot van een warme zon en prachtige sterrenhemel.
Inmiddels is onze tijd in Londen ook voorbij en hebben we zondagavond de mooi verlichte Tower Bridge nog een laatste keer bekeken voor we de Thames afvoeren en koers zetten richting Sunderland.
Jammer genoeg is het prachtige weer een beetje voorbij en komt de wind uit het noorden. Dus varen we op de motor omhoog en proberen zo snel mogelijk zo hoog mogelijk te komen. Met een beetje mazzel hebben we dan genoeg tijd om de dag te ‘verspelen’ en onder zeil lekker een paar slagen te maken. Dan zullen we gaan kijken hoeveel hoogte we daarmee pakken en wanneer we weer verder moeten op de motor. Ondanks de tegenwind is de stemming aan boord meer dan goed! Iedereen geniet op zijn/haar eigen manier. De een zit op dek naar de andere schepen, de windmolenparken of gewoon naar de horizon te kijken, de ander is aan het klimmen in de mast en geniet van een hoger (en daardoor verder) uitzicht. Weer anderen zijn diep verzonken in een boek of praten met de andere gasten. Tussendoor leggen we van alles uit over het schip, de zeilen, het weer en navigatie op zich.
Kortom, ondanks de tegenwind is het nu alweer een gezellig gebeuren.