Snoepreis naar London

Kapitein Maarten is weer aan boord. Dit is zijn eerste update:
“Na een paar weken rust was het voor mij tijd om het stokje van Bernt over te nemen.
Vanochtend in Scheveningen kwamen de gasten aan boord voor de trip naar Londen. Het zag ernaar uit dat het best wel eens een snoepreisje zou kunnen gaan worden! Vandaag was het prachtig weer: zon en oostelijke tot noordoostelijke windkracht 4. Wat wil je nog meer?
Een directe lijn naar Londen zou betekenen dat we te vroeg daar zouden zijn, dus ‘moeten’ we maar een stukje omvaren. We zijn eerst een stuk naar het noorden gezeild, gewoon omdat het kan. Na het eten zijn we een stuk afgevallen en nu maken we een stukje west. Straks zullen we de voorzeilen omwisselen voor de breefok en nog een stukje verder vallen, gijpen en dan langzaam richting de Thames Estuary gaan sturen.
Of het echt een snoepreis wordt zullen we zien, maar tot nu toe is het ronduit genieten!”