Feliz Navidad

Ook aan boord hebben we het kerstfeest gevierd: op kerstavond hadden we een heerlijk kerstdiner. Maar daarna konden we weer over naar de orde van de dag. Dus op kerstdag haalden we het anker op en hebben we de hele dag (en nacht) heerlijk gezeild. Tot aan het begin van het Canal de São Vicente. Vanaf daar gingen we motorkruisend verder om de baai van Mindelo te bereiken. 
In de middag kwamen we aan en we namen de rest van de dag de tijd om het stadje te bekijken. Sommigen gingen naar de kerk en andere historische bezienswaardigheden, anderen doken een café met livemuziek in of bleven aan boord en genoten van de rust en een boek. 
‘s Avonds viel er weer wat te vieren, vonden wij. Dit is de huwelijksreis van Hans en Joke (weliswaar de derde, maar toch…) en dat konden we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Richard had een taart gebakken en we toosten met een glas bubbels op hun geluk. 
Vanochtend moesten we vroeg op om op tijd bij de ferry te zijn die de gasten naar Santo Antão ging brengen. Daar maken we de inmiddels welbekende, prachtige wandeling vanaf de krater het groene dal in. Vanavond zullen de gasten naar verwachting moe maar voldaan terug aan boord komen.