São Nicolau

Na de eilanden São Vicente en Santo Antão was het de beurt aan São Nicolau. Dit eiland met zijn woeste, dorre buitenkant, maar prachtige, weelderig groene binnenland is altijd een van de favorieten bij de gasten (en bemanning). Na de tour op het eiland werd het een rustige avond. Een enkeling ging nog even de kant op voor een lokaal drankje, de meesten bleven aan boord en doken vroeg onder de wol.
Vanochtend heel vroeg haalden we het anker op, zodat we na het ontbijt in een goede positie waren om te gaan zeilen. Ons doel is Boa Vista, wat vaak precies niet bezeild is. Daarom varen we in de nacht alvast het eerste stuk, om wat hoogte te pakken. Nu staat al het tuig erop, is het prachtig zeilen en proberen we zo hoog mogelijk te sturen. Vanavond gaat blijken of we genoeg hoogte hebben kunnen houden, anders zullen we op de motor het laatste stukje doen.