Goed bewaard geheim

Stuurman Jan meldt:
“Nou, het is gelukt hoor!
Na een prachtige vulkaan beklimming op Fogo (grotendeels met busjes weliswaar, het ding is zowat 3000 mtr hoog!) en een wijnproeverij, ook op Fogo, zijn we vroeg weg gegaan op 19 januari om met een ontzettende vaart naar de westkant van Brava te varen. De eilanden hier liggen niet zo ver uit elkaar en dus het is niet lang varen en dat zorgt er ook voor dat de wind hier nogal aantrekt tussen de eilanden, het zogenaamde Venturi-effect. Zodoende stuiven we met 3 zeiltjes en ruime wind Bft 7, richting Faiã de Água, volgens de reisgids de mooiste baai van Cabo Verde. En het is inderdaad prachtig. Het doet wat Caraïbisch aan, met palmbomen aan het strand tegen een achtergrond van imposante bergen.
Wanneer we aan land komen, maken de taxichauffeurs ruzie over wie deze groep op sleeptouw mag nemen; helaas voor sommigen was de groep al vergeven. Na een mooie rit over het eiland waar goed het groene maar onherbergzame karakter van het eiland naar voren komt, hebben we een heerlijke lunch in Nova Sintra.
Wanneer allen voldaan zijn, besluit een derde van de groep met het busje terug te gaan en de rest gaat te voet terug over een schitterend wandelpad dat achteraf voor velen net even wat te heftig was op bootschoenen. Moe, voldaan en met blaren op de voeten worden ze opgehaald aan het strand en naar het schip gevaren waar een heerlijke kop thee op ze wacht. Of een biertje.
Een goed bewaard geheim, dat Brava.”