Roodsnavelkeerkring
vogel

Met een nieuwe groep gasten aan boord zijn we inmiddels begonnen aan de tweede reis. Gisteren hebben we de hele dag heerlijk kunnen zeilen met een gestage wind uit het oostnoordoosten. Dankzij deze wind bleef de gang er goed inzitten en gooiden we om 04:00 het anker op de bodem van de baai van Tarrafal de Santiago. 
Maar voor het zover was gebeurde er iets geks. Met een doffe klap kwam er een vogel op dek gevallen. Het bleek een Roodsnavelkeerkringvogel te zijn. Die zien we geregeld vliegen en dan bewonderen we de mooie lange staartveren. Maar zo dichtbij zie je ze maar heel zelden. 
De vogel was zo van slag dat we hem van het achterdek hebben verplaatst naar de dinghy, waar hij (of zij) veilig kon bijkomen. Vanochtend waren we dan ook blij te zien dat de vogel was verdwenen, waarschijnlijk weer opgevlogen.