Walvissen en stormvogeltjes

We zijn begonnen met de volgende reis. En bij een nieuwe reis horen nieuwe gasten. En bij nieuwe gasten horen weer nieuwe wensen. Dit keer is er een aantal die specifiek komen voor de natuur: de vogels en de cetaceeën, de walvisachtigen.
Vandaag was de eerste zeildag en het begon erg rustig. Er stond weinig wind, dus we namen alle tijd om eens rustig uit te leggen hoe alles werkt. Tijdens die uitleg werd er meteen al een groep grienden gespot! Zeker 25 stuks kwamen rustig voorbij gezwommen. Een lekker begin! En een van de gasten vertelde dat hij heel graag een Bont stormvogeltje wilde zien. Wat denk je: vannacht werd er een gespot, rustig zittend bij ons op het dek!
Hierna hebben we de hele dag heerlijk gezeild. Jammer genoeg hield de rustige wind er rond middernacht helemaal mee op en staat er morgenochtend wel een gids op de kant te wachten.. Daarom varen we rustig op de motor de laatste mijlen, zodat we met het eerste licht aankomen bij Tarrafal, op Santiago.
De eerste wensen van de nieuwe gasten zijn alvast vervuld. Kijken wat de rest van deze reis ons gaat brengen.