Overal dolfijnen

Aangezien de Kaapverdische eilanden midden in de oceaan liggen, is er altijd de mogelijkheid tot het spotten van walvissen. En als die er niet zijn, dan op zijn minst dolfijnen.
Maar de afgelopen reizen viel het eigenlijk een beetje tegen wat betreft de cetaceeën. Net toen we het daar over gehad hadden, zagen we op grote afstand een paar dolfijnen springen. En het leek erop dat ze onze kant op kwamen. Het bleek een heel grote groep (wellicht zelfs een superpod?) dolfijnen te zijn die aan het jagen was. Honderden dolfijnen, overal om ons heen. De een in volle vaart, duidelijk achter iets aan, de ander loodrecht uit het water springend om op dezelfde plek weer loodrecht het water in te duiken. Het bleken voornamelijk Langsnuitdolfijnen te zijn, maar er zaten ook Gevlekte-, Gestreepte- en Gewone dolfijnen tussen.Waar je ook keek, overal dolfijnen! Een prachtig gezicht! Voor ons dan, maar niet voor de vliegende vissen die probeerden te ontsnappen. Want boven de dolfijnen vlogen de Bruine genten, waardoor de ontsnappende vissen geen schijn van kans hadden.
Ook de lokale vissers bleken niet zo blij met deze grote groep dolfijnen, want toen de groep voorbij was zag je een voor een de vissers, wat beteuterd kijkend, naar de haven terug varen.