Helena Culinair ‘Oosterschelde Kreeft’

Met onze culinaire zeiltochten combineren we van het beste van de ‘Helena’, de culinaire hoogstandjes van scheepskok Fred Kaper én zeilen in de omgeving van Rotterdam.

De ‘Helena’ is een monumentaal zeilschip uit 1875. Door een omvangrijke restauratie is ze weer helemaal in authentieke staat gebracht. En u kunt meevaren op dit bijzondere stukje Nederlands varend erfgoed!

Oosterschelde Kreeft
Datum: zaterdag 30 maart 2019
Op- en afstap: Zierikzee
Tijd: 17:00 – 21:00 uur
Prijs: € 69,- (€ 59,- + € 10,- extra supplement voor de kreeft)

We vertrekken vanuit Zierikzee en zeilen op de Oosterschelde. Hier zijn net de eerste kreeften uit het water gehaald. Kom aan boord, en geniet van dit heerlijke menu van Fred.

Menu
Huisgemaakte kreeftenbisque met Armagnac
***
Gegratineerde kreeft Thermidor
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini baveroises met saus Sabayon
***
Koffie en bonbons

 

Volgende culinaire tochten zijn:

Appetijtelijke Asperges
Datum: zaterdag 11 mei
Op- en afstap: Leuvehaven
Tijd: 17:00 – 21:00 uur
Prijs: € 59,-

Menu
Velouté van asperges met kervel
***
Luie vrouwkes met gebraiseerde kalfstong
Gekookt henneneitje en waterkers
Nieuwe aardappeltjes met dille
Hollandaisesaus met saffraan
***
Aardbeien met grand Marnier en Romanoff saus
***
Koffie en bonbons

 

 

Verse Vangst & Hollandse Haring
Datum: zaterdag 15 juni 2019 
Op- en afstap: Vlaardingen
Tijd: 17:00 – 21:00 uur
Prijs: € 59,-

 

Menu
Verse Nieuwe haring 2018
Matjes Berliner art (sjalotjes, appel, augurk en crème fraîche) vergezeld met een glaasje Korenwijn
***
Kreeftenbisque met armagnac en room
***
Gestoofde regenboogforel
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini-bavaroises met saus sabayon
***
Koffie en bonbons

 

Mosselen op de Maas
Datum: Zaterdag 6 juli 2019
Op- afstap: Leuvehaven, Rotterdam
Tijden: 17:00 – 21:00 uur
Prijs: € 59,00

We vertrekken uit de Leuvehaven en varen door de Rotterdamse havens. We genieten van mosselen, en van het uitzicht op ons eigen ‘Manhattan aan de Maas’.

Menu:
Romige mosterd/bier soep met kaascrouton
***
Zeeuwse mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catelaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

 

Wild op het Water    
Datum: Zondag 27 oktober 2019
Op- en afstap: Hellevoetsluis
Tijd: 15:00 – 20:30 uur
Prijs: € 59,-

Menu
Cappuccino van wildbouillon met fenegriek
***
Reeën-biefstuk met eendenlever en malagasaus
Stoofperen en geglaceerde kastanjes
Kastanjepuree met zoete aardappel en cranberries
***
Soufflé au Grand Marnier
***
Koffie en bonbons