Tall Ships Race Sunderland – Esbjerg

Aan boord: vrijdag 13 juli 20:00 uur Sunderland, Verenigd Koninkrijk of zaterdag 14 juli 09:00 uur
Van boord: donderdag 19 juli 09:00 uur Esbjerg, Denemarken
Prijs 26 jaar en ouder: € 825,- p.p. 
Prijs 15-25 jaar: € 575,- p.p. (30% goedkoper t.o.v. de 26 jaar en ouder prijs)
Transfer: ± €150,- door u zelf te regelen *

Reisbeschrijving
In 2018 neemt de ‘Oosterschelde’ weer deel aan een Tall Ships Race. Deze zeilwedstrijd tussen grote schepen wordt georganiseerd door Sail Training International. Een van de doelstellingen van de STI is om jongeren kennis te laten maken met het zeezeilen op grote schepen en om zo internationale contacten te bevorderen. Behalve door het verblijf op zee en de crew exchange programma’s, gebeurt dit tijdens de festivals die rond deze zeilrace worden georganiseerd.
U kunt op vrijdagavond 13 juli al inschepen. Wegens festiviteiten in de haven zou het kunnen zijn dat de ‘Oosterschelde’ nog een open schip heeft of evenement aan boord. In dat geval willen we u vragen om het schip te verlaten. Alle deelnemende schepen liggen in de haven en u kunt dus mooi de tegenstanders te bekijken en deel te nemen aan de activiteiten die in de haven voor de bemanningen worden georganiseerd. Als u liever op 14 juli inscheept is dat ook mogelijk, we zien u in dat geval graag om 09:00 uur aan boord. Om 10:30 uur gooien we de trossen los voor de Parade of Sail.

 Een wedstrijd is aantrekkelijk voor de echte zeilliefhebbers die de handen uit de mouwen willen steken. Er wordt fanatiek gezeild: telkens reven en ontreven, zeilen hijsen en wegnemen als de windrichting en windkracht hierom vragen, dag en nacht door. Hoewel de schepen allemaal anders zijn, zijn ze toch aan elkaar gewaagd doordat iedereen een eigen rating heeft. Dat wil zeggen dat je niet als eerste aan hoeft te komen om toch een kans te maken de wedstrijd te winnen. Omdat deze wedstrijd over een relatief klein gebied gaat, is de kans groot dat we regelmatig andere schepen om ons heen zullen zien. Via de radio krijgen we 2 maal daags de posities van de andere schepen door en door deze in te tekenen op de kaart zien we of wij het de afgelopen uren goed of juist minder goed hebben gedaan. In 2017 heeft de ‘Oosterschelde’ twee races gewonnen dus we gaan nu natuurlijk weer voor de winst!

Uiterlijk 18 juli zullen we arriveren de haven van Esbjerg. De volgende dag na het ontbijt, op 19 juli, nemen we afscheid van elkaar en verlaten alle gasten het schip.

Algemeen
Om jongeren te stimuleren zich in te schrijven geldt voor hen een aantrekkelijke korting.