Scheveningen-Londen

Aan boord: zondag 1 juli 2018 10:00 uur Scheveningen
Van boord: dinsdag 3 juli 2018 17:00 uur Woolwich, Londen
Prijs 2-persoonshut: € 450,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 360,- p.p. volpension
Transfer: ± €150,- door u zelf te regelen *

Reisbeschrijving
Deze reis begint in Scheveningen. Bij het aan boord komen heet de kapitein u welkom en vertelt de hij over de gebruiken aan boord, de veiligheidsprocedures, het wachtsysteem, etc. We vertrekken diezelfde middag. Bij vertrek zal de bemanning u gelijk zoveel mogelijk uitleggen waar alle touwen, lijnen en vallen voor dienen en zullen we zeil zetten. De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld. Dat maakt een reis als deze extra interessant. Er zijn veel schepen om ons heen te zien en aan dek moet er af en toe flink worden gewerkt. De dienstdoende wacht (alle opvarenden worden ingedeeld in wachten) moet op zijn plaats zijn om bijvoorbeeld voor een uitwijkmanoeuvre overstag te gaan of te gijpen. De Theems is een echte getijdenrivier met een verval tot wel 7 meter en een sterke stroming. Eenmaal aangekomen bij de monding van de Theems wachten we daarom het opkomend tij af, zodat we met de stroom mee de Theems op kunnen varen. Varen op de Theems is normaal gesproken niet zomaar toegestaan, maar de bemanning van de ‘Oosterschelde’ heeft speciale toestemming zonder loods te mogen varen. We varen de Theems op, voorbij de Thames Barrier tot aan de Tower Bridge en bekijken de vele bezienswaardigheden vanaf het water. Daarna varen we weer een stukje stroomafwaarts naar Woolwich Arsenal, het eindpunt van deze reis.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. 

*Transfer
Deze reis eindigt in Londen. Het eenvoudigst vliegt u vanaf London City Airport. Met de DLR (Dockland Light Rail) bent u na twee stops in Woolwich waar de ‘Oosterschelde’ voor anker zal liggen.