Oceaanoversteek Sal-Sint Maarten-Cuba

Aan boord: maandag 26 februari 2018 17:00 uur, Sal, Kaapverdië
Van boord: dinsdag 27 maart 2018 09:00 uur, Hemingway Marina, Cuba (nabij Havanna)
Prijs 2-persoonshut € 3625,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut € 2900,- p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)
Transfer: door u zelf te regelen

Let op! U heeft waarschijnlijk een visum/toeristenkaart nodig voor (een van) de bestemmingen die de ‘Oosterschelde’ op deze reis aan doet. Zorg dat u dit ruim voor vertrek naar het schip heeft geregeld.

Bent u niet in de mogelijkheid om de hele reis mee te zeilen? U kunt ook op Sint Maarten afstappen.
Aan boord: maandag 26 februari 2018 17:00 uur, Sal, Kaapverdië
Van boord: zaterdag 17 maart 2018 09:00 uur, Grand Case, Sint Maarten
Prijs 2-persoonshut € 2500,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut € 1950,- p.p. volpension

Of mee vanaf Sint Maarten naar Cuba
Aan boord: zaterdag 17 maart 2018 10:00 uur, Grand Case, Sint Maarten
Van boord: dinsdag 27 maart 2018 09:00 uur, Hemingway Marina, Cuba
Prijs 2-persoonshut € 1375,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut € 1100,- p.p. volpension

Reisbeschrijving
Bij aankomst aan boord zal de bemanning druk bezig zijn alle voorraden aan boord aan te vullen. Water, dieselolie, groente, fruit en andere levensmiddelen worden aan boord gebracht. Alles wat we denken nodig te hebben op onze Atlantische oversteek moet er nu zijn. Op onze zeiltocht naar het Caraïbisch gebied zijn we immers op onszelf aangewezen. We genieten van een goed maal en een laatste rustige nacht ten anker, voordat we vertrekken.

Vanuit Palmeira zeilen we in westelijke richting. Kaapverdië ligt middenin de gordel van passaatwinden en deze meestal krachtige wind waait uit noordoostelijke richting. Met de wind in de rug hebben alles mee om snel en voorspoedig naar het Caraïbisch gebied over te steken, want ook de Noord-Equatoriaalstroom helpt ons. Het is de eerste dag op zee voor sommigen misschien even wennen omgewend te raken aan de bewegingen van het schip. Daarom maken we nog een korte stop op een van de mooiste eilanden van Kaapverdië: São Nicolau. Daarna wacht ons de Atlantische Oceaan.

Een oceaanoversteek is altijd bijzonder en spectaculair. De golven, de deining en de mooie luchten vervelen nooit. En hoewel het weer zeer bestendig is op deze breedte, variëren windrichting en –kracht wel degelijk. Er is dan ook altijd iets te doen aan dek. Met de aangename temperaturen die we mogen verwachten is dat bepaald geen straf.

Een vislijntje achter het schip zorgt hopelijk voor wat verse aanvulling op ons rantsoen. Tonijn, Wahoo en Dorado zijn de soorten die we zouden kunnen vangen.

We lossen elkaar af aan het stuurwiel en in de nachten genieten we van een prachtige sterrenhemel, die uitnodigt tot lange gesprekken op het achterdek.

Het eerste land dat we zullen aandoen na de Atlantische Oceaan is het eiland Sint Maarten. Hier strekken we de benen na een oversteek van ruim 2000 zeemijlen en hier slaan we ook weer vers voedsel in. Het tweede deel van de reis voert door het Caraibisch gebied. In dit gebied krijgen Bultruggen hun kalveren en rond deze tijd van het jaar is de kans heel groot dat we deze prachtige dieren te zien krijgen. De bijna oneindige koraalriffen van de Turks- en Caicos eilanden en van de Bahama’s laten we ten oosten van ons liggen terwijl Cuba aan de westkant opdoemt. Het eiland is zo groot dat het nog een aantal dagen duurt voordat we arriveren op onze eindbestemming, Hemingway Marina op Cuba.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. Naar Sal vliegt u direct van Amsterdam met Transavia of Tuifly. Vanuit Cuba kunt u onder andere met KLM en Tuifly terug naar Amsterdam vliegen.