Cuba – Galveston

Aan boord: woensdag 28 maart 2018 17:00 uur, Hemmingway Marina, Cuba
Van boord: donderdag 5 april 2018 09:00 uur, Galveston, Texas, USA
Prijs 2-persoonshut: € 960,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 800,- p.p. volpension
(Inclusief drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)

Let op! U heeft een visum nodig voor een van de bestemmingen die de ‘Oosterschelde’ op deze reis aan doet. Een ESTA is niet voldoende voor deze reis, u heeft een B1/B2 visum nodigLees hier meer.

Reisbeschrijving
Deze korte zeilreis brengt ons van de Caraïbische zee in de Golf van Mexico. Het eerste deel van de reis is de grootste uitdaging. De passaatwind is oostelijk, maar de stroom loopt juist naar het westen. De zee kan hierdoor behoorlijk onrustig zijn. Eenmaal in de golf wordt het makkelijker en met een beetje geluk kunnen we een groot deel van de reis onder zeil volbrengen. We hebben nu alle tijd om alle opvarenden de fijne kneepjes van het zeilen op een driemaster bij te brengen. Iedereen loopt mee in de wachten en onder leiding van de bemanning neem je actief deel aan het zeilen en navigeren van het schip en het onderhoud aan de tuigage. Het allerlaatste deel van deze reis, in de vaargeul tussen de kunstmatige riffen door, zal weer op de motor worden gemaakt. Bij aankomst in Galveston hopen we de ander deelnemers te ontmoeten aan het maritiem evenement dat hier wordt georganiseerd.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden. Om tickets te boeken kunnen we u in contact brengen met een boekingskantoor.

Reisdocumenten
Het is uw verantwoordelijkheid dat u de juiste reisdocumenten heeft voor de bestemmingen die u aandoet met uw reis met de Oosterschelde. We adviseren u dan ook altijd, ruim voor de start van de reis, uit te zoeken bij de desbetreffende ambassades welke reisdocumenten u nodig heeft.