Saint Petersburg – Bermuda

Aan boord: zaterdag 28 april 2018 17:00 uur, Saint Petersburg, Florida, Verenigde Staten
Van boord: zaterdag 12 mei 2018 09:00 uur, Saint George, Bermuda

Prijs 2-persoonshut: € 1540,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 1260,- p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)

Let op! U heeft een visum nodig voor een van de bestemmingen die de ‘Oosterschelde’ op deze reis aan doet. Lees hier meer.

Reisbeschrijving
Deze reis is het eerste deel van de reis van de ‘Oosterschelde’ terug naar Europa. Aan boord zullen mensen zijn die tot Bermuda meevaren, maar ook mensen die tot de Azoren of zelfs tot Scheveningen deel zullen uitmaken van de bemanning.

Aan boord ben je niet alleen passagier maar ook gastbemanning. Samen met de vaste bemanning wordt iedereen ingedeeld in een wacht. We zullen veel aandacht besteden aan instructie en oefening en nemen ook met regelmaat een zeevaartkundige vraagstuk onder de loep. Iedereen die wil kan meedoen en zich op die manier bekwamen in navigatie, scheepsmanagement en de praktijk van het zeilen op zee.

Wanneer u aankomt aan boord zal de bemanning nog druk bezig zijn alle voorraden aan boord aan te vullen. Misschien ook zijn er reparaties die moeten worden uitgevoerd. Alles wat we denken nodig te hebben op onze Atlantische oversteek moet er nu zijn want we willen vertrekken met het schip in perfecte staat en goed uitgerust. Op onze zeiltocht terug naar Nederland zijn we nameijk grotendeels op onszelf aangewezen. Na een dag hard werken en acclimatiseren genieten we van een goed maal en een laatste ‘boerennacht’ voor vertrek, de volgende dag.

Iedereen wordt ingedeeld in een wacht. Het is de bedoeling dat je, naar vermogen, zult deelnemen aan alle werkzaamheden op het schip.

De eerste dagen zijn we nog in de Golf van Mexico. De wind is veranderlijk, maar met een beetje geluk zeilen we rustig naar Key West. Dan komt er even een wat lastiger stuk. Weliswaar hebben we stroom mee, maar de wind kan hier pal tegen staan. Eenmaal uit de monding van de golf hebben we juist weer profijt van deze golfstroom en maken we de eventueel verloren tijd snel weer goed. St Georges, op Bermuda is onze bestemming.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden. Om tickets te boeken kunnen we u in contact brengen met een boekingskantoor.