Bermuda – Azoren

Aan boord: zaterdag 12 mei 2018 17:00 uur, Saint George, Bermuda
Van boord: zondag 27 mei 2018 09:00 uur, Horta, Azoren      
Prijs 2-persoonshut: € 1650,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 1425,- p.p. volpension
(inclusief drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)

Reisbeschrijving
Deze reis is het tweede deel van de terugreis van de ‘Oosterschelde’ naar Europa. Aan boord zullen mensen zijn die tot de Azoren meevaren, maar ook mensen die tot Scheveningen deel uitmaken van de bemanning.

Aan boord ben je niet alleen passagier maar ook gastbemanning. Samen met de vaste bemanning wordt iedereen ingedeeld in een wacht om mee te helpen het schip te zeilen en te navigeren. We zullen veel aandacht besteden aan instructie van de bemanning en zeevaartkundige vraagstukken. Iedereen die wil kan meedoen en zich bekwamen in navigatie en scheepsmanagement en de praktijk van het zeilen op zee.

Ook op Bermuda zullen we ons best doen zo goed alle voorraden aan boord aan te vullen. Misschien ook zijn er reparaties die moeten worden uitgevoerd. Alles wat we denken nodig te hebben op onze Atlantische oversteek moet er nu zijn en we willen vertrekken met het schip in perfecte staat. Op onze zeiltocht terug naar Nederland zijn we tot de Azoren op onszelf aangewezen. Na een dag hard werken en acclimatiseren genieten we van een goed maal en een laatste ‘boerennacht’ voor vertrek, de volgende dag.

Iedereen wordt ingedeeld in een wacht. Het is de bedoeling dat je, naar vermogen, zult deelnemen aan alle werkzaamheden op het schip.

Een oceaanoversteek is altijd bijzonder om mee te maken. In de eerste plaats vanwege de uitgestrektheid van het water. Pas op zee besef je echt hoe groot die oceaan is. De lange deining, de zeevogels en de mooie luchten vervelen nooit. En de wind is veranderlijk op deze breedte. Er is dan ook constant iets te doen aan dek. Na twee weken zullen we het eerste ‘land in zicht’ horen en lopen we Horta aan.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

Combinatiekorting
Vaart u ook mee van de Azoren naar Scheveningen? Dan ontvangt u een korting van 15% op dat traject.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. We kunnen u in contact brengen met een boekingskantoor voor het boeken van tickets.