Azoren – Scheveningen

Aan boord: zondag 27 mei 2018 17:00 uur Horta, Azoren
Van boord: dinsdag 12 juni 2018 09:00 uur Scheveningen

Prijs 2-persoonshut: € 1950,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 1650,- p.p. volpension

Reisbeschrijving
Dit is het laatste traject van onze reis vanuit de Verenigde Staten. Aan boord zullen mensen zijn die in Florida zijn opgestapt en de gehele oversteek meemaken, maar ook mensen die in Bermuda of de Azoren zijn opgestapt.

In Horta zal de bemanning voor de laatste keer alle voorraden aan boord aanvullen. En misschien zijn er nog wat reparaties die moeten worden uitgevoerd. Na een dag hard werken genieten we vervolgens van een goed maal en een laatste ‘boerennacht’. De volgende morgen vertrekken we. Na zoveel tijd van huis en zoveel zeemijlen op het log kijken we ernaar uit om weer thuis te komen.

Iedereen is nu ingedeeld in een wacht. Het is de bedoeling dat je, naar vermogen, zult deelnemen aan alle werkzaamheden op het schip samen met je wachtgenoten en de vaste bemanning. Zodra we de Azoren achter ons laten, zitten we allemaal goed in het ritme. Sturen, navigeren, op de uitkijk staan; we wisselen elkaar bij al die taken af. Bij elke koersverandering of verandering in de wind moeten we bovendien klaar staan om de zeilen bij te stellen of een manoeuvre uit te voeren.

Een oceaanreis is altijd indrukwekkend. De enorme uitgestrektheid van de zee, de luchten, de golven; dat doet iets met je. Helemaal alleen zijn we niet; walvissen en dolfijnen verwachten we zeker te zien onderweg. In 8 dagen varen we vanuit de aangename Azoren naar het Engelse kanaal. We zien de kleur van het water veranderen zodra we de ondiepere kustwateren naderen en laten de oceaandeining achter ons.

Eenmaal in het Engels Kanaal zijn weer meer dan voldoende mogelijkheden voor een leuke tussenstop. Als de reis vlot verloopt misschien wel meer dan een. In een Engelse of Franse haven, of op een van de Kanaaleilanden bijvoorbeeld. We eindigen deze reis in Scheveningen 

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

Combinatiekorting
Vaart u ook mee van Bermuda naar de Azoren? Dan ontvangt u een korting van 15% op het traject van de Azoren naar Scheveningen.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer.