Londen – Sunderland

Aan boord: zondag 8 juli 2018 20:00 uur Woolwich, Londen
Van boord: donderdag 12 juli 2018 09:00 uur Sunderland, Verenigd Koninkrijk
Prijs 2-persoonshut: € 520,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 440,- p.p. volpension

Reisbeschrijving
U stapt aan boord van de ‘Oosterschelde’ bij Woolwich-Arsenal, Londen. De kapitein heet u welkom aan boord en verteld alles over het schip, de (veiligheids)regels, het wachtsysteem etc. Voor we vertrekken richting zee varen we nog een keer helemaal de Thames op om de highlights van deze wereldstad vanaf het water te bekijken. Daarna zeilen we de rivier af richting de Noordzee. De Thames is een getijderivier met veel verval. We moeten ons vertrek goed plannen, zodat we stroom mee hebben.

De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld en er zijn veel zandbanken bij de monding van de Thames. Dat maakt deze reis interessant. Er zijn veel andere schepen om ons heen dus we moeten nauwkeurig navigeren. En elke wijziging in onze koers betekend dat we onze zeilen moeten aanpassen. Iedereen loopt mee in het wachtsysteem en we vragen iedereen te helpen met navigeren, zeilen en op de uitkijk staan. De dienstdoende wacht moet paraat staan op de juiste plek om overstag te gaan of te gijpen indien nodig. Op 11 juli komen we aan in Sunderland waar we deelnemen aan het Tall Ships Festival. Voor u van boord stapt op 12 juli heeft u alle tijd om de andere schepen te bezoeken en te genieten van het festival.

Algemeen 
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Weer en wind zijn van zeer grote invloed in dit vaargebied. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we zullen altijd zoveel mogelijk zeilen en zo veel mogelijk verschillende aspecten van dit gebied ontdekken.

Transfer 
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. We kunnen u op verzoek in contact brengen met een boekingskantoor die tickets kan boeken voor u.