Kiel – Scheveningen

Aan boord: zondag 24 juni 2018 10:00 uur Kiel, Duitsland*
Van boord: donderdag 28 juni 2018 09:00 uur Scheveningen

Prijs 2-persoonshut: € 675,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 540,- p.p. volpension
Transfer: ± €80,- door u zelf te regelen *

* Omdat het voor veel gasten niet mogelijk is om op zondag 24 juni naar Kiel te reizen en alle hotels in Kiel volgeboekt zijn, bieden wij de mogelijkheid aan om op 23 juni na 22:00 uur al in te schepen. Als van deze optie gebruik wilt maken, verzoeken we u vriendelijk dit op het boekingsformulier te noteren.

Reisbeschrijving
De ‘Oosterschelde’ ligt afgemeerd aan de Sartorikai in Kiel, op loopafstand van het Centraal Station. De kapitein heet alle gasten welkom en zodra iedereen aan boord is, zal hij u de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord uitleggen. Ook bespreken we de plannen voor de komende reis en het weerbericht. We vertrekken nog diezelfde dag en via het Kielerfjord varen we naar de sluizen bij Holtenau, waar we overnachten. Vroeg in de ochtend schutten we naar het ‘Nord-Ostsee Kanal’. Er is veel te zien op het kanaal, zoals de bijzondere bruggen en de grote zeeschepen die ons hier passeren of tegemoet komen. Ook gebruiken we de tijd op het kanaal voor een uitgebreide instructie over de tuigage en het zeilen met een driemastschoener. Zodra we bij Brünsbuttel de Elbe op komen, zetten we zeil. Met alle grote scheepvaart om ons heen is het ieder keer weer een avontuur deze snel stromende rivier af te zeilen. We hopen op een zomers hogedrukgebied met de bijbehorende oostenwind, zodat we de gehele reis onder zeil kunnen afleggen. Onze bestemming is Scheveningen waar de schepen van de Volvo Ocean Race zullen aankomen. Wellicht komen we een paar van onze collega’s nog wel tegen op zee, onder zeil. Bij aankomst in Scheveningen zal er i.i.g. veel te zien zijn. Na het ontbijt, de volgende ochtend, is het tijd om afscheid te nemen. Wanneer familie of vrienden u de volgende ochtend komen ophalen, kunnen zij een kopje koffie meedrinken en onder uw begeleiding meteen even het schip bekijken.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. Wij adviseren u om per trein naar Duitsland te reizen. Bij de Duitse Spoorwegen (DB) krijgt u korting indien u met meerdere personen reist. De kosten voor een enkele reis voor een persoon bedragen ca. € 80.