Reis door de Ierse zee: Oban – St Mawes

Aan boord: vrijdag 31 augustus 2018 17:00 uur, Oban, Schotland
Van boord: vrijdag 7 september 2018 09:00 uur, St Mawes, Cornwall
Prijs 2-persoonshut € 910,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut € 770,- p.p. volpension

Reisbeschrijving
Op 31 augustus 2018 reist u naar het vriendelijke Schotse plaatsje Oban waar de ‘Oosterschelde’ ten anker ligt in afwachting van uw komst. Bij aankomst aan boord wordt u verwelkomt met een kopje koffie en de hutten worden ingedeeld. We stellen ons aan elkaar voor en als iedereen er is vertelt de kapitein over de gang van zaken aan boord, de veiligheidsprocedures, de weersverwachting en natuurlijk over de reis.

De volgende morgen vertrekken we bij het krieken van de dag. De bemanning maakt u wegwijs aan dek en met z’n allen hijsen we de zeilen. Inmiddels zijn de wachten ingedeeld en na de lunch gaat het wachtsysteem in. In uw wacht helpt u mee met sturen, navigeren en het wisselen of bijstellen van de zeilen. Uiteraard is dit wachtlopen geen verplichting, maar we raden wel aan zoveel mogelijk mee te doen; het levensritme aan boord wordt bepaald door het wachtlopen. U zult de gejaagdheid van het alledaagse bestaan snel vergeten zijn als u tijdens een ochtendwacht de zon uit de zee ziet rijzen.

Varend door de Sound of Jura zien we aan stuurboord van ons de eilanden Jura en Islay. De afstand van Oban naar St Mawes bedraagt zo’n 460 mijl. Er moet dus flink gezeild worden, maar we hebben ook tijd om een aantal stops te maken en de zeebenen te strekken aan land.

De ruige westkust van Schotland en Engeland is niet altijd makkelijk te bezeilen. Het weer kan wisselvallig zijn en een beschutte landtong kan een dag later aan lagerwal liggen. Juist in dit gebied moeten de stopplekken daarom gekozen worden aan de hand van het weer en de verwachting. Iedere dag zal de kapitein een update geven om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken. 

Op 6 september komen we aan in St Mawes. Als het weer het toelaat houden we deze avond een barbecue aan dek. De volgende morgen is het tijdstip aangebroken de ‘Oosterschelde’ en de bemanning vaarwel te zeggen.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Weer en wind zijn van zeer grote invloed in dit vaargebied. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we zullen altijd zoveel mogelijk zeilen en zo veel mogelijk verschillende aspecten van dit gebied ontdekken.

Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. We kunnen u op verzoek in contact brengen met een boekingskantoor die tickets kan boeken voor u.