Tweedaagse zeiltocht Haringvliet aan boord ‘Helena’

Aan boord: zaterdag 26 mei 2018, 10:00 uur, Hellevoetsluis
Van boord: zondag 27 mei 2018, 17:00 uur, Hellevoetsluis
Prijs: € 199,-
Prijs per persoon inclusief maaltijden en overnachting*, koffie, thee en exclusief drankjes aan de bar.

Reisbeschrijving
Dag 1 Tiengemeten
Op zaterdagochtend ligt de ‘Helena’ op u te wachten in Hellevoetsluis. We nodigen u uit om samen met de bemanning de zeilen te zetten, de zijzwaarden te bedienen en te sturen. Zeilen op open water is een belevenis op zich, we hebben alle ruimte voor het uitvoeren van diverse manoeuvres en het schip kan onder vol tuig hoge snelheid behalen. We vertrekken richting Tiengemeten. Tiengemeten was ooit een kleine zandplaat welke door de inpoldering van slib van zee en de rivieren gestaag groeide. Het eiland deed vroeger dienst als quarantaine-eiland voor zieke bemanning van de schepen uit overzeese gebieden. Nu is het een geliefd natuureiland. Bij aankomst staat de gids te wachten om met u een natuurwandeling te maken. Na de wandeling zeilen we terug naar Hellevoetsluis. Daar aangekomen is het tijd voor een heerlijk diner aan boord. Daarna kunt u genieten van uw verblijf in Cape Helius.     

Dag 2 Hellevoetsluis
Na het ontbijt in het hotel zien we u graag weer om 10:00 uur aan boord van de ‘Helena’. Daar verzamelen we voor een stadswandeling door Hellevoetsluis. Ooit was Hellevoetsluis een belangrijke vestingstad en de thuishaven van de Hollandse oorlogsvloot. De vesting is in het begin van de 17e eeuw aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. Zeeheld Michiel de Ruyter leidt ons in ongeveer 1.5 uur rond alle hoogtepunten van Hellevoetsluis. Hij laat ons zien waarom Hellevoetsluis zo belangrijk was voor de Hollandse zeehelden. Daarna volgt een lunch aan boord de Helena en zetten we de zeilen om een middag flink te zeilen. Om 17:00 uur stapt u weer van boord in Hellevoetsluis.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast.

*Voor een éénpersoonskamer geldt een €30,00 toeslag.