Helena Culinair ‘Verse Vangst en Hollandse Haring’

Proef het beste van de seizoenen aan boord zeilschip ‘Helena’

Deze zeiltocht staat in het teken van heerlijk eten, bereid door onze fameuze kok Fred Kaper. Het hele jaar door genieten we van smakelijke gerechten aan boord van de ‘Helena’, dit keer genieten we van Verse Vangst. Tijdens het diner varen we vanuit Vlaardingen over de Maas.  

Varen met een 40 meter lange originele stevenaak uit 1875 is een unieke belevenis. Aan boord wordt iedereen uitgenodigd om te helpen met het zeilen van het schip. Lieren bedienen, zeilen hijsen en zelfs sturen. Of lekker op het dek, genietend van het kabbelende water. Niets moet en (bijna) alles mag!

Verse Vangst en Hollandse Haring
Zaterdag 15 juni 2019
Op- afstap: Vlaardingen
Tijden: 17:00 – 21:00 uur
Prijs: € 59,-

We vertrekken vanuit ‘De Haring stad’ Vlaardingen. Vandaag is vlaggetjesdag en we smullen van de verse vangst terwijl we ondertussen lekker zeilen op de Maas.  

Menu:
Verse Nieuwe haring 
Matjes Berliner art (sjalotjes, appel, augurk en crème fraîche) vergezeld met een glaasje Korenwijn
***
Kreeftenbisque met armagnac en room
***
Gestoofde regenboogforel
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini-bavaroises met saus sabayon
***
Koffie en bonbons

 

Aankomende Helena Culinair tochten

Mosselen op de Maas
Zaterdag 13 juli 2019
Op- afstap: Leuvehaven, Rotterdam
Tijden: 17:00 – 21:00 uur
Prijs: € 59,-

We vertrekken uit de Veerhaven en varen door de Rotterdamse havens. We genieten van mosselen, en van het uitzicht op ons eigen ‘Manhattan aan de Maas’.

Menu:
Romige mosterd/bier soep met kaascrouton
***
Zeeuwse mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catelaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

Wild op het Water
Zondag 27 oktober 2019
Op- afstap: Hellevoetsluis
Tijden: 15:00 – 20:30 uur
Prijs: € 59,-

Eerst zeilen we op het open water van het Haringvliet, voordat we aan tafel schuiven voor het heerlijke wild-menu dat Fred ondertussen voor u heeft bereid.

Menu:
Cappuccino van wildbouillon met fenegriek
***
Reeën-biefstuk met eendenlever en malagasaus
Stoofperen en geglaceerde kastanjes
Kastanjepuree met zoete aardappel en cranberries
***
Soufflé au Grand Marnier
***
Koffie en bonbons