Helena Culinair ‘Verse Vangst’

Proef het beste van de seizoenen aan boord zeilschip ‘Helena’

Deze zeiltocht staat in het teken van heerlijk eten, bereid door onze fameuze kok Fred Kaper. Het hele jaar door genieten we van smakelijke gerechten aan boord van de ‘Helena’, dit keer genieten we van Verse Vangst. Tijdens het diner varen we vanuit Vlaardingen over de Maas.  

Varen met een 40 meter lange originele stevenaak uit 1875 is een unieke belevenis. Aan boord wordt iedereen uitgenodigd om te helpen met het zeilen van het schip. Lieren bedienen, zeilen hijsen en zelfs sturen. Of lekker op het dek, genietend van het kabbelende water. Niets moet en (bijna) alles mag!

Verse Vangst
Zaterdag 16 juni 2018
Op- afstap: Vlaardingen
Tijden: 17:00 – 21:00
Prijs: € 59,00

We vertrekken vanuit ‘De Haring stad’ Vlaardingen. Vlaggetjesdag is net geweest en we smullen van de verse vangst terwijl we ondertussen lekker zeilen op de Maas.  

Menu:
Verse Nieuwe haring 2018
Matjes Berliner art (sjalotjes, appel, augurk en crème fraîche) vergezeld met een glaasje Korenwijn
***
Kreeftenbisque met armagnac en room
***
Gestoofde regenboogforel
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini-bavaroises met saus sabayon
***
Koffie en bonbons

 

Aankomende Helena Culinair tochten
We proeven alleen de beste producten van het seizoen. We beginnen ‘Helena Culinair’ met de opening van het aspergeseizoen en een zeiltocht op de Maas. Vervolgens genieten we van de nieuwe haring en andere verse vangst in Vlaardingen. Tijdens de derde tocht krijgen we heerlijke mosselen voorgeschoteld terwijl we varen door het ‘Manhattan aan de Maas’. En ‘Helena Culinair’ wordt afgesloten met een actieve zeiltocht op het Haringvliet en daarbij een wildgerecht.  

Mosselen op de Maas
Zaterdag 1 september 2018
Op- afstap: Veerhaven, Rotterdam
Tijden: 17:00 – 21:00
Prijs: € 59,00

We vertrekken uit de Veerhaven en varen door de Rotterdamse havens. We genieten van mosselen, en van het uitzicht op ons eigen ‘Manhattan aan de Maas’.

Menu:
Romige mosterd/bier soep met kaascrouton
***
Zeeuwse mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catelaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

Wild en Wind
Zondag 28 oktober 2018
Op- afstap: Hellevoetsluis
Tijden: 15:00 – 20:30
Prijs: € 59,00

Eerst zeilen we op het open water van het Haringvliet, voordat we aan tafel schuiven voor het heerlijke wild-menu dat Fred ondertussen voor u heeft bereid.

Menu:
Cappuccino van wildbouillon met fenegriek
***
Reeën-biefstuk met eendenlever en malagasaus
Stoofperen en geglaceerde kastanjes
Kastanjepuree met zoete aardappel en cranberries
***
Soufflé au Grand Marnier
***
Koffie en bonbons

Het ‘Helena Culinair Passe-partout bestaat uit de volgende vier tochten:

  • Zaterdag 14 april 2018: Appetijtelijke Asperges  
  • Zaterdag 16 juni 2018: Verse Vangst
  • Zaterdag 1 september 2018: Mosselen op de Maas
  • Zondag 28 oktober 2018: Wild en Wind