Helena Culinair ‘Mosselen op de Maas’

Proef het beste van de seizoenen aan boord zeilschip ‘Helena’

Deze culinaire zeiltocht staat in het teken van heerlijk eten, bereid door onze fameuze kok Fred Kaper. Het hele jaar door genieten we van smakelijke gerechten aan boord van de ‘Helena’. Deze keer varen we door de Rotterdamse havens en genieten we van heerlijke mosselen.

Varen met een 40 meter lange originele stevenaak uit 1875 is een unieke belevenis. Aan boord wordt iedereen uitgenodigd om te helpen met het zeilen van het schip. Lieren bedienen, zeilen hijsen en zelfs sturen. Of lekker op het dek, genietend van het kabbelende water. Niets moet en (bijna) alles mag!

Mosselen op de Maas
Zaterdag 13 juli 2019
Op- afstap: Leuvehaven, Rotterdam
Tijden: 17:00 – 21:00
Prijs: € 59,00

We vertrekken uit de Leuvehaven en varen richting Kinderdijk. We genieten van mosselen, en van het uitzicht op ons eigen ‘Manhattan aan de Maas’.

Menu:
Romige mosterd/bier soep met kaascrouton
***
Zeeuwse mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catelaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

Aankomende Helena culinaire zeiltochten

Wild en Wind
Zondag 27 oktober 2019
Op- afstap: Hellevoetsluis
Tijden: 15:00 – 20:30
Prijs: € 59,00

Eerst zeilen we op het open water van het Haringvliet, voordat we aan tafel schuiven voor het heerlijke wild-menu dat Fred ondertussen voor u heeft bereid.

Menu:
Cappuccino van wildbouillon met fenegriek
***
Reeën-biefstuk met eendenlever en malagasaus
Stoofperen en geglaceerde kastanjes
Kastanjepuree met zoete aardappel en cranberries
***
Soufflé au Grand Marnier
***
Koffie en bonbons