Rotterdam-Vannes

Aan boord: Vrijdag 17 mei 2019, 17:00 uur, Rotterdam
Van boord: Zondag 26 mei 2019, 09:00 uur, Vannes, Frankrijk
Prijs tweepersoonshut: € 1215 (inclusief maaltijden)
Prijs vierpersoonshut: € 1035 (inclusief maaltijden)

Reisbeschrijving
Deze reis gaat naar Vannes. Dit Franse stadje ligt in de Golfe du Morbihan, een ondiepe baai vol met kleine eilanden ‘halverwege’ de Franse westkust. De ‘Oosterschelde’ is het vlaggenschip van het maritieme evenement ‘La Semaine du Golfe’ dat op 27 mei van start zal gaan. U stapt aan boord in Rotterdam. U kunt samen met familie en vrienden het schip nog even bekijken onder het genot van een kopje koffie. Vervolgens roept de kapitein alle opvarenden bij elkaar en vertelt u over de veiligheidsprocedures en andere regels aan boord, over de planning van de reis en de weersverwachting.

Over de Nieuwe Maas en de Nieuwe-Waterweg varen we naar de Noordzee. Via het Nauw van Calais komen we in het Engelse Kanaal. We maken een stop in een Franse haven of bijvoorbeeld op het Kanaaleiland Alderney. Daarna gaan we verder westelijk. Île d’Ouessant markeert het einde van Het Kanaal. We varen nu van het continentaal plat af de Golf van Biskaje in. De waterdiepte neemt hier snel toe tot wel 5000 meter. Langs de Bretonse kust varen we naar het zuiden. Voordat we de Golf van Morbihan binnenvaren proberen we te ankeren bij ‘Belle Île’. De naam van dit eiland (mooi eiland) zegt genoeg; hier gaan we aan land voor een mooie wandeling, een bezoek aan de citadel of aan een van de cafés of restaurants. Voor het allerlaatste stukje in de ‘Golfe du Morbihan’ komt een loods aan boord. Met stroomsnelheden tot wel 9 knopen is dat op deze smalle wateren is dat geen luxe. In Vannes kunt u nog even rondkijken bij alle boten en schepen die zich hier hebben verzameld voor het Festival. Op 26 mei reist u per trein terug naar Nederland.

Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. Wij adviseren u naar Nederland terug te reizen per trein. U reist per TGV direct naar Parijs, waar u moet overstappen op de Thalys naar Nederland. Reserveren is verplicht. De prijs voor een kaartje varieert van € 50 indien u vroeg boekt, tot maximaal € 150 indien u kort van tevoren boekt.