Cruise in Company: Fredrikstad-Bergen

Aan boord: Zaterdag 13 juli 2019, 17:00 uur, Fredrikstad, Noorwegen
Van boord: Maandag 22 juli 2019, 09:00 uur, Bergen, Noorwegen
Prijs 26 jaar en ouder: € 1215 (inclusief maaltijden)
Prijs 15-25 jaar: € 945 (inclusief maaltijden)

Reisbeschrijving
Nergens zie je zoveel grote zeilschepen bij elkaar als in de aankomst- en vertrekhavens van de Tall Ships Races. De schepen trekken vaak honderdduizenden bezoekers. Na een dag ondergedompeld te zijn in de het feestelijke Fredrikstad, vertrekken we in parade met de andere schepen naar zee.

Een Cruise-in-Company is geen race, dus we hebben de tijd om, afgewisseld met mooie zeildagen, de prachtige Noorse kust te ontdekken. We laten onze route vooral bepalen door de wind, maar de zuidkust van Noorwegen is overal vriendelijk, met vele eilandjes en prachtige plekjes om ten anker te gaan. Ook kleine stadjes als Mandal of Egersund zijn een bezoek waard. De haven van Stavanger willen we zeker niet missen. Hier zien we voor het eerst iets van de indrukkwekkende fjorden waar Noorwegen zo beroemd om is. Tijdens een dagtocht aan land zullen we naar de preekstoel klimmen voor een adembenemende ervaring.

Preikestolen is een bergplateau dat gevormd als preekstoel hoog uitsteekt boven de Lysefjord. Er is een goed, maar zwaar track naar de top van het 604-meter hoge plateau. Verwacht vier a vijf uur wandelen naar de top en terug.

Net ten noorden van Stavanger ligt het Bømlafjord. Op dit beschutte water, tussen de hoog oprijzende bergwanden, varen we verder naar het noorden. Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen en onder meer bekend om zijn ‘Brygge’, de oude houten huizen langs de haven. Zeker nu het oude havenfront weer vol ligt met zeilschepen is dit een fantastische eindbestemming.