Over de Poolcirkel: Bodø-Bergen

Aan boord: maandag 26 augustus 2019, 17:00 uur, Bodø, Noorwegen
Van boord: vrijdag 6 september 2019, 09:00 uur, Bergen, Noorwegen
Prijs tweepersoonshut: € 1870 (inclusief maaltijden)
Prijs vierpersoonshut: € 1650 (inclusief maaltijden)

Reisbeschrijving
Tijdens deze reis zeilen we flinke afstanden, maar zullen we ook de Noorse fjordenkust ontdekken. De indrukwekkende rotsformaties, de vogels, de overweldigende natuur en de honderden eilanden spreken tot de verbeelding van wandelaars, zeilers én natuurliefhebbers. Regelmatig zoeken we open zee op om wat grotere afstanden te zeilen. Ook de nacht brengen we dan onder zeil door. Is de wind ongunstig dan leggen we liever kortere afstanden af en varen we de fjorden in om de mooiste plekken en leukste dorpjes te bekijken. Maar hoe de wind ook waait; een aantal plekken willen we zeker niet missen:

Op het eilandje Vikingenstaat het monument dat aangeeft dat we hier de poolcirkel zullen oversteken. De grote schepen van de Hurtigruten vieren dat met flink wat ceremonieel. En waarom ook niet: het is een bijzondere plek! Vroeger bestond men in dit gebied voornamelijk van de visvangst en we komen de kenmerkende houten rekken waar de kabeljauw werd gedroogd tot stokvis, nog steeds overal tegen.

Rørvik is een havenstadje in de regio Vikna. Met ruim 6000 eilanden is deze Vikna-archipel een attractie op zichzelf.

Alesund is de grootste vissershaven van Noorwegen. Nadat het in 1904 volledig door brand werd verwoest, is het met de hulp van de Duitse keizer Wilhelm volledig herbouwd in de bekende Jugendstil. Het oude centrum is voor architectuurliefhebbers de moeite waard om te bekijken.De omgeving van Alesund staat bekend om zijn fjorden en indrukwekkende gebergten.

Runde wordt geroemd om zijn enorme vogelrots. Jaarlijks broeden er ongeveer 600.000 vogels. Papegaaiduikers, Grote Jagers, Alken, Drieteenmeeuwen en Zeearenden zijn er zeer algemeen. Ook trekvogels gebruiken Runde graag als tussenstop tijdens de trek.

We zijn nu terug in beschutte wateren en varen door een fraai gebied met allerlei sunden, eilanden en doorvaarten. Op de berghellingen om ons heen zien we af en toe kleine dorpjes of losse zomerhuisjes.

Bergenis de op één na grootste stad van Noorwegen en onder meer bekend om zijn ‘Brygge’, de kleurrijke oude houten huizen langs de haven. Hier neemt u afscheid van het schip.

Algemeen
Tijdens de reis zal zo veel mogelijk worden gezeild en u wordt van harte uitgenodigd daar actief bij mee te helpen. Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast.