Hamburg- Rotterdam

Aan boord: Maandag 16 september 2019, 17:00 uur, Hamburg, Duitsland
Van boord: Zaterdag 21 september 2019, 09:00 uur, Rotterdam
Prijs tweepersoonshut: € 650 (inclusief maaltijden)
Prijs vierpersoonshut: € 550 (inclusief maaltijden)

Reisbeschrijving
Op maandag 16 september bent u vanaf 17:00 uur welkom aan boord. De kapitein heet alle gasten welkom en zodra iedereen aan boord is, zal hij u de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord uitleggen. Ook bespreken we de plannen voor de komende reis en het weerbericht. De nacht brengen we nog in Hamburg door. We vertrekken de volgende morgen bij het eerste daglicht om de kronkelende en snelstromende rivier Elbe niet in het donker te hoeven bevaren.

Er is veel te zien op de rivier, zoals de grote zeeschepen die ons hier passeren of tegemoet komen. Zodra het vaarwater iets breder wordt zetten we zeil. Langs Helgoland en benoorden de Duitse en Nederlandse Waddeneilanden zeilen we koers naar Texel. Daar veranderen we koers naar het zuidwesten en vrijdagavond zullen we aanmeren in de thuishaven van de ‘Oosterschelde’, Rotterdam. Wanneer familie of vrienden u de volgende ochtend komen ophalen, kunnen zij een kopje koffie meedrinken en onder uw begeleiding meteen even het schip bekijken.

Algemeen
Tijdens de reis zal zo veel mogelijk worden gezeild en u wordt van harte uitgenodigd daar actief bij mee te helpen. Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast.