Oosterschelde 100 jaar

100 jaar jong
In november 1917 liep de driemastschoener ‘Oosterschelde’ van stapel bij scheepswerf H. Appelo & Zn. Dit jaar is het schip 100 jaar. Honderd jaar jong, want ze vaart als nooit tevoren. Alweer 25 jaar na de uitgebreide restauratie zeilt het schip over de hele wereld, gevolgd en bewonderd door een grote groep supporters.

Feest
Op 9 september vieren we feest en iedereen is uitgenodigd! Ter ere van haar 100ste verjaardag ligt de ‘Oosterschelde’ afgemeerd in de Leuvehaven bij het Maritiem museum in Rotterdam. De hele dag (van 11:00 – 16:00 uur) zijn er activiteiten op de kade en aan boord. Er is muziek, er is te eten en te drinken en iedereen die wil kan het schip bezoeken en met de bemanning en alle andere aanwezigen toasten op de volgende 100 jaar!

Bekijk het programma van 9 september hier.

‘Oosterschelde’ en JINC helpen jongeren hun koers te vinden
(11-14 September 2017)

De 100-jarige ‘Oosterschelde’ gaat samenwerken met JINC om jongeren beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Vmbo-leerlingen van LMC Veenoord in Rotterdam Zuid krijgen de kans hun ‘Next Century Skills’ te ontwikkelen door hands-on ervaringen aan boord. De focus van het programma zal liggen op persoonlijk leiderschap: Wat kan ik in mijn leven positief beïnvloeden en wat niet? Burgemeester Aboutaleb komt persoonlijk langs om de jarige ‘Oosterschelde’ en de deelnemers een goede vaart te wensen.

Kado
Iedereen is van harte welkom op 9 september. Ook zonder kado. Maar als je iets wilt doen voor de jarige ‘Oosterschelde’ en niet weet wat, willen we je vragen donateur te worden en bij te dragen aan bovengenoemde zeiltocht. U kunt zich hier aanmelden.