Mijlenmaker

Een Mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Bijvoorbeeld om het schip naar een maritiem evenement te brengen of in de aanloop naar het zomer- of winterprogramma. Dergelijke zeereizen bieden u de mogelijkheid om kennis te maken met ‘het echte zeemansleven’.

U maakt deel uit van de bemanning en draait mee in het wachtsysteem. We verwachten dat u- naar vermogen- een bijdrage levert aan het sturen, navigeren, zeilen wisselen en de andere noodzakelijke werkzaamheden. De vaste bemanning maakt u wegwijs aan boord en geeft u alle uitleg die u wenst. In de vrije wachten is er tijd voor ontspanning. Er is altijd wel een rustig hoekje in de salon te vinden om een goed boek te lezen, een dagboek bij te houden, muziek te luisteren of een spelletje te doen.

Tijdens een mijlenmaker worden er weinig of geen tussen tussenstops gemaakt en deze reizen zijn dus niet bedoeld voor mensen die houden van ‘sight-seeing’. Afhankelijk van het weer en de te overbruggen afstand kan een mijlenmaker iets langer of korter duren dan gepland. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we proberen altijd zoveel mogelijk te zeilen. Mensen die slecht ter been zijn, bang zijn om zeeziek te worden of anderszins in minder goede vorm zijn, ontraden wij deelname aan mijlenmakers.

Elk jaar maakt de ‘Oosterschelde’ verschillende mijlenmakers. In de agenda vindt u ons actuele aanbod voor de komende maanden.
Voor meer informatie en reserveringen kunt u ook bellen met de rederij: 010-4364258.