Mijlenmaker Sal – Rotterdam

Aan boord: Vrijdag 5 april 2019, 17:00 uur, Palmeira, Sal, Kaapverdië
Van boord: Vrijdag 3 mei 2019, 09:00 uur, Rotterdam
Prijs tweepersoonshut: € 2250 (inclusief maaltijden)
Prijs vierpersoonshut: € 1950 (inclusief maaltijden)
Transfer: Per vliegtuig, ca. € 350*

Reisbeschrijving
Vanaf het vliegveld reist u per taxi naar het plaatsje Palmeira. De ‘Oosterschelde’ ligt ten anker net buiten de haven en de bemanning haalt u met de bijboot. Deze lange zeereis biedt u de mogelijkheid om het echte zeemansleven mee te maken. U maakt deel uit van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem. Voordat we vertrekken zal de bemanning u uitgebreid instructie geven. Er staat een oceaanreis op het programma, dus we maken weinig tussenstops. Gedurende het eerste traject van de reis varen we nog in het passaatgebied. Dat betekent goed weer, maar ook een stevige wind die uit het noordoosten komt. We proberen dus hoog aan de wind zo veel mogelijk noordelijk te sturen. De eerste stop zal in Horta op de Azoren zijn. Hier blijven we een dagje om de voorraden aan te vullen. Natuurlijk maken we van de gelegenheidgebruik om het eiland te bekijken. Door het gematigde klimaat en de zeer vruchtbare ondergrond zijn de eilanden weelderig begroeid. Na deze stop zetten we de reis richting Rotterdam voort. Het is nog voorjaar, dus bestaat de kans op slechter weer onderweg. Gelukkig is de windrichting op dit traject, juist in die gevallen, westelijk en dus gunstig voor ons. Dicht bij de Azoren is de kans groot om walvissen te zien, maar ook later gedurende de reis zijn we niet alleen. Zelfs zover op zee zijn er vele vogels om ons heen en af en toe zien we een maanvis, dolfijnen of andere zeedieren. Dichterbij het Engelse Kanaal verandert de kleur van het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan, naar het meer groenige water daar waar het continentaal plat begint en de zeebodem van 5 kilometer diepte naar 200 meter diepte gaat. Als de reis voorspoedig is verlopen, hebben we nog tijd voor een stop in een Engelse of Franse haven of op een van de Kanaaleilanden. Eind april varen we door het Nauw van Calais de Noordzee weer op 3 mei stapt u in Rotterdam van boord.

Algemeen
Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker een of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis. NB: Op een lange zeereis bestaat altijd de kans op slechtere weersomstandigheden. Bovendien is het niet mogelijk tussentijds een haven aan te lopen. Mensen die slecht ter been zijn, bang zijn om zeeziek te worden of anderszins in minder goede vorm zijn, ontraden wij daarom deelname aan deze reis.

* Transfer
U dient bij deze mijlenmaker zelf zorg te dragen voor uw transfer. Wij raden aan vanaf Brussel naar Sal te vliegen en uw vlucht te boeken via www.jetairfly.com. De prijs is sterk afhankelijk van het tijdstip van boeking.