Reserveren

Aberdeen-Ullapool

Schip

Oosterschelde

Prijs 1-persoonshut p.p.

€1890

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1260

Niveau

2

Aantal dagen

10

Datum inschepen

17-5-2021

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Aberdeen, GB

Datum ontschepen

26-5-2021

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Ullapool, GB

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Aberdeen-Ullapool

Een groot deel van deze reis verblijven we in de Schotse wateren en meren we af bij eilanden en kustplaatsen.

Aantal dagen

10

Inschepen

17-5-2021, 17:00

Aberdeen, GB

Ontschepen

26-5-2021, 09:00

Ullapool, GB

Prijs vanaf p.p.

€1260
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

NB. Deze reisbeschrijving wordt op dit moment nog gecheckt door onze kapitein en kan daardoor nog wijzigen.

Een groot deel van deze reis verblijven we in de Schotse wateren en meren we af bij eilanden en kustplaatsen. We starten aan de Schotse oostkust in dé offshore haven van Schotland: Aberdeen. We liggen midden tussen de grote bevoorradingsschepen van de boordplatformen in de Noordzee. Maar ook de stad zelf is de moeite waard. Het heeft als bijnaam “Granite City” door de vele granieten gebouwen en monumenten.

Eind het einde van de middag stapt u aan boord en na een goede nachtrust vertrekken we en reizen we langs de oostkust omhoog richting de Orkney eilanden. Een van de eerste eilanden die we aan zullen doen is Hoy. De 137 meter hoge rots Old Man of Hoy en de 367 meter hoge St. Johns Head zijn indrukwekkende onderdelen van de ruige, vogelrijke west- en noordkust van Hoy. Op dit eiland, bekend om zijn zeldzame vegetatie, gaan we aan wal voor het bekijken van een hoge vogelklif en voor een wandeling door het moeras- en heidelandschap. Daarna varen we naar Kirkwall. De hoofdstad van Orkney is een oude Noorse stad, op de scheidslijn tussen East en West Mainland. De stad werd in 1035 gesticht door een Noorse Graaf en in het historische centrum hangt nog steeds de typisch Noorse sfeer.

Tijdens het varen in dit gebied kunnen geregeld walvisachtigen worden waargenomen. De mars in de fokkemast biedt een prachtig uitzicht. Een aantal dolfijnsoorten zwemt graag met schepen mee. Dikwijls spelen zij met het boegwater voor de kop, een prachtige show voor de opvarenden. Tijdens de zomer verblijven ook diverse walvissen rond de Hebriden. Bij grotere soorten zal het vaak de blaaswolk zijn die het eerst wordt ontdekt. Hier komen potvissen (10 tot 20 meter) maar ook wel orka’s, dwergvinvissen grienden, enz. voor.

In de North Minch bezoeken we de Shiant-eilanden. We gaan met de bijboten aan wal. De Shiant-eilanden herbergen een buitengewoon rijke dierenwereld, o.a. grijze zeehonden. Ook komen we er veel vogelsoorten tegen zoals stormvogels, Jan-van-Genten, kuifaalscholvers, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, enz. Nadat het eiland verkend is, varen we weer verder. Dit traject is iets langer en we varen dan ook ’s nachts door. We hebben nu uitgebreid gelegenheid het schip te verkennen en wegwijs te worden uit de ogenschijnlijke wirwar van lijnen aan boord onze bestemming is Rhum.

Dit eiland steekt 800 meter uit zee en is een van de natste plaatsen in het Britse rijk. Rhum is sinds 1957 een National Nature Reserve. Het eiland is bedekt met gras, heide, korstmossen en bossen. Er is een onderzoekstation dat zich richt op edelherten en op het reïntroduceren van zeearenden. De zeearend broedt hier weer sinds 1985 en Rhum is de enige plaats in het land waar hun aanwezigheid gegarandeerd is. Ook treffen we hier een grote kolonie Noordse pijlstormvogels en misschien wel steenarenden en slechtvalken aan.

Via het prachtige Loch Broom varen we naar onze eindbestemming, Ullapool. Een rustiek dorpje met vele wandelmogelijkheden. Hier maakt onze kok een uitgebreid afscheidsdiner en sluiten we de reis feestelijk af. De volgende ochtend na het ontbijt reist u naar huis.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Nu de vaccinatiecampagne in Nederland en zeker in het Verenigd Koninkrijk goed op gang is gekomen mogen we verwachten dat we dit voorjaar weer veilig kunnen en mogen zeilen met gasten. Wanneer de nu geldende maatregelen versoepeld worden is echter niet precies te voorspellen. Mocht de rederij deze reis alsnog moeten annuleren, dan krijgt u uiteraard uw aanbetaling volledig terug. Wilt u zelf annuleren, dan kan dat kosteloos tot een week voor vertrek! Daarna brengen we 10% administratiekosten in rekening.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?