Reserveren

Douarnenez – A Coruña

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€720

Prijs 4-persoonshut p.p.

€600

Niveau

2

Aantal dagen

6

Datum inschepen

20-7-2020

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Douarnenez, FR

Datum ontschepen

26-7-2020

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

A Coruña, SP

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Douarnenez – A Coruña

Steek de Golf van Biskaje over met driemaster OOSTERSCHELDE. U bent onderdeel van de bemanning en leer alles over het zeilen op een historisch zeilschip.

Aantal dagen

6

Inschepen

20-7-2020, 17:00

Douarnenez, FR

Ontschepen

26-7-2020, 09:00

A Coruña, SP

Prijs vanaf p.p.

€600
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

Ieder jaar is de OOSTERSCHELDE te gast op een aantal maritieme festivals. Onder meer op het gezellige festival in Douarnenez, waar u aan boord komt. Dit vissersstadje is prachtig gelegen in een diepe baai. Vanuit deze baai varen we de Golf van Biskaje op.

De vele woeste herfststormen geven Biskaje zijn slechte naam, maar in de zomer is het vaak prachtig weer. De golf is plaatselijk wel 5000 meter diep, wat het zeewater zijn diepblauwe kleur geeft. We blijven nog even aan de Franse kust en bezoeken het iets zuidelijke gelegen Belle-île. Hier kunnen we ten anker bij de Le Palais en daarvandaan dit inderdaad prachtige eiland verkennen.

Daarna is het tijd om over te steken. Het is zo’n 250 mijl naar de zuidkant van de baai en we verwachten daarom twee etmalen achter elkaar door te zeilen voordat we aankomen in Galicië, de noordkant van Spanje. Hier maken we nog een stop in de beschutte wateren in een van de diepe baaien die het landschap kenmerken voordat we tenslotte aanzeilen op A Coruña.

A Coruña is de startplaats van de STI-races. We arriveren op vrijdag. De vele zeilschepen geven de stad een heel andere aanblik en het is de moeite waard om nog een dag rond te kunnen lopen tussen al de deelnemende schepen en hun bemanningen voordat u zondagmorgen de OOSTERSCHELDE weer verlaat.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?