Reserveren

Eemshaven – Kiel

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€ 780

Prijs 4-persoonshut p.p.

€ 660

Niveau

1

Aantal dagen

5

Datum inschepen

14-06-2021

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Eemshaven (NL)

Datum ontschepen

20-06-2021

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Kiel, DE

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Eemshaven – Kiel

Een korte actieve zeilreis van Rotterdam naar Kiel.

Aantal dagen

5

Inschepen

14-06-2021, 17:00

Eemshaven (NL)

Ontschepen

20-06-2021, 09:00

Kiel, DE

Prijs vanaf p.p.

€ 660
1

Niveau

1

Reisbeschrijving

De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd in Eemshaven (widget 1). Wanneer u aan boord komt staat de koffie klaar, ook voor familie en vrienden die u wegbrengen. Er is voldoende tijd om hen het schip te laten zien. De kapitein heet alle gasten welkom en zodra iedereen aan boord is, zal hij u op de hoogte brengen van onder meer de veiligheidsprocedures en bespreekt hij met u de plannen voor de komende reis.

Wanneer de wind gunstig is vertrekken we nog diezelfde avond. Zodra we de haven uitvaren zijn we vrijwel gelijk op de Waddenzee. We hebben ruim de tijd deze reis en onze eerste bestemming nadat we de Duitse Waddeneilanden gepasseerd zijn, is het eiland Helgoland (widget 2).

Vanuit Helgoland zeilen we naar de monding van de Elbe. Met alle grote scheepvaart om ons heen is het iedere keer weer een avontuur deze snelstromende rivier op te zeilen. Bij Brünsbuttel schutten we naar het ‘Nord-Ostsee Kanal’, ook wel het ‘Kieler Kanaal’. Grote zeeschepen passeren ons ook op dit kanaal dat nog grotendeels met de hand is gegraven. Bijzonder zijn ook de vele bruggen die we passeren. Bijvoorbeeld de Eisenbahnhochbrücke (widget 3), die evenals de andere bruggen over het kanaal is ontworpen door Dr. H.C. Friedrich Voss. Alle bruggen zijn zo hoog dat de OOSTERSCHELDE er zonder problemen onderdoor kan varen.

Via de sluizen bij Holtenau komen we de volgende dag in het Kielerfjord (widget 4) waar we opnieuw zeil zetten. Afhankelijk van de wind kunnen we op de Oostzee nog een Duitse of Deense haven aandoen voordat wij op zaterdag avond afmeren in Kiel. Het schip ligt in Kiel op loopafstand van het centraal station, vanwaar u per trein naar huis kunt reizen.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. Wij adviseren u om per trein terug te reizen naar Nederland. Een treinkaartje kunt u, voorafgaand aan uw reis, op ieder groot station in Nederland kopen of ter plekke aanschaffen. Bij de Duitse Spoorwegen (DB) krijgt u korting indien u met meerdere personen reist. De kosten voor een enkele reis voor een persoon bedragen ca. € 80.

1

Niveau 1

Reizen van niveau 1 zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. We varen bijvoorbeeld in een beschut gebied of dicht onder de kust. Bij zwaar weer kan het schip uitwijken naar een haven of kiezen voor een meer beschutte route.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?