Reserveren

Golf van Biskaje

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1800

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1440

Niveau

2

Aantal dagen

12

Datum inschepen

30-5-2022

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Pasaia, SP

Datum ontschepen

11-6-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Rotterdam, NL

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Golf van Biskaje

De OOSTERSCHELDE was te gast op het maritiem festival in de stad en maakt zich nu op voor de reis naar huis. Zeil mee tijdens een reis over de Golf van Biskaje langs de Franse, Engelse, Belgische én Nederlandse kusten om van boord te stappen in de Maasstad!

Aantal dagen

12

Inschepen

30-5-2022, 17:00

Pasaia, SP

Ontschepen

11-6-2022, 09:00

Rotterdam, NL

Prijs vanaf p.p.

€1440
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

De Baskische stad Pasaia heeft meerdere gezichten. Het is een grote industriële haven, maar tegelijkertijd een slaperig vissersdorp waar middeleeuwse huisjes aan het waterfront staan. Eigenlijk bestaat het zelfs uit meerdere dorpjes die tegenover elkaar op de beide oevers van de rivier Oiartzun liggen. De OOSTERSCHELDE was te gast op het maritiem festival in de stad en maakt zich nu op voor de reis naar huis.

Pasaia (widget 1) ligt diep in de Golf van Biskaje, vrij dicht bij de grens met Frankrijk. Hoewel Biskaje een slechte naam heeft is het hier vaak goed weer. De naastgelegen Franse stad Biarritz was niet voor niets de badplaats voor de Europese adel in de 19eeeuw.

Langs de Franse kust zeilen we noordwaarts. Aan de hand van het weerbericht zal de kapitein besluiten wanneer het tijd is om een wat grotere afstand te zeilen en wanneer we juist een mooi eiland (widget 2: Belle-île) of stadje aanlopen. Zeker aan de ruige kust van Bretagne zijn er vele mogelijkheden.

Aan de noordkant van de Golf van Biskaje gaat de oceaan over in het continentaal plat. De waterdiepte die in de golf wel 5000 meter is, loopt terug tot zo’n 200 meter en de blauwe kleur van de oceaan verandert in het grijsgroen van de kustwateren. Nu we in het Engelse kanaal zijn (widget 3 Ile d’Ouessant) laat de reis zich steeds makkelijker plannen. En er zijn veel interessante plekken om even een stop te maken, zowel aan de Franse als aan de Engelse kant. Grote kans dat we het Engelse Kanaaleiland Alderney (Widget 4) aanlopen. Het ligt precies op onze route en heeft een ruime beschutte baai om in te ankeren.

Via het Nauw van Calais (widget 5) komen we nu op de Noordzee. De witte kliffen aan beide zijden van deze beroemde zee-engte maken nu plaats voor zandstranden en zandbanken. Om ons heen zien we vele grote schepen. Bijna alle goederen die uit China en andere delen van de wereld naar Europa worden verscheept worden gelost in Antwerpen, Rotterdam of Hamburg en al die enorme vrachtschepen passeren ons hier. Tel daarbij op de sleepboten, vissersschepen, ferry’s, en werkboten om ons heen en je weet dat er genoeg te zien is.

De Belgische stad Oostende zou ook een leuke laatste stop zijn. Deze prachtige stad is een bezoek meer dan waard. Nog weer een dag later varen we de Nieuwe Waterweg op, richting thuishaven Rotterdam.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?