Shop

Reserveren

Helena Culinair Appetijtelijke Asperges

Schip

Helena

Prijs p.p.

€59

Aantal dagen

1

Datum inschepen

25-4-2020

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Rotterdam

Datum ontschepen

25-4-2020

Tijd ontschepen

21:00

Plaats ontschepen

Rotterdam

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Helena

Helena Culinair ‘Appetijtelijke Asperges’

Met onze culinaire zeiltochten combineren we van het beste van de HELENA, de culinaire hoogstandjes van scheepskok Fred Kaper én zeilen in de omgeving van Rotterdam.

Aantal dagen

1

Inschepen

25-4-2020, 17:00

Rotterdam

Ontschepen

25-4-2020, 21:00

Rotterdam

Prijs vanaf p.p.

€59

De HELENA is een monumentaal zeilschip uit 1875. Door een omvangrijke restauratie is ze weer helemaal in authentieke staat gebracht. En u kunt meevaren op dit bijzondere stukje Nederlands varend erfgoed!

Reisbeschrijving

In het centrum van het moderne Rotterdam stapt u aan boord in de museale Leuvehaven. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Als iedereen aan boord is, vertelt de schipper kort over de HELENA en over de plannen van de avond. Daarna gooien we de trossen los, en gaan we door de Leuvebrug. Eenmaal op de Maas wordt iedereen wordt van harte uitgenodigd om te helpen met het zeilen van het schip. We zeilen richting Kinderdijk en genieten van het veranderende uitzicht. We beginnen in de stad, maar zien om ons heen steeds meer groen verschijnen.

Wanneer de scheepskok het diner wil serveren gaat iedereen aan tafel in het ruim. Benieuwd wat Fred uit zijn kombuis tovert?

Menu
Velouté van asperges met kervel
***
Luie vrouwkes met gebraiseerde kalfstong
Gekookt henneneitje en waterkers
Nieuwe aardappeltjes met dille
Hollandaisesaus met saffraan
***
Aardbeien Romanoff met Grand Marnier
***
Koffie en bonbons

Benieuwd naar een sfeerimpressie van deze tocht? Vorig jaar was Rick Leonards van Chefs Friends mee en hij maakte deze video.

Kunt u niet op zaterdag 25 april, of houdt u niet van asperges? We organiseren dit jaar meerdere culinaire zeiltochten. Wanneer kunnen we voor u de tafel dekken?

Verse Vangst – zaterdag 13 juni 2020 – Vlaardingen
Mosselen op de Maas – zaterdag 12 september 2020 – Rotterdam
Wild op het Water – zondag 25 oktober 2020 – Hellevoetsluis

Graag horen we het als u speciale dieetwensen heeft. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Benieuwd naar het schip?

Heeft u vragen?