Reserveren

Helena Culinair Mosselen op de Maas

Schip

Helena

Prijs p.p.

€59

Aantal dagen

1

Datum inschepen

12-9-2020

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Veerhaven, Rotterdam

Datum ontschepen

12-9-2020

Tijd ontschepen

21:00

Plaats ontschepen

Veerhaven, Rotterdam

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Helena

Helena Culinair ‘Mosselen op de Maas’

Met onze culinaire zeiltochten combineren we van het beste van de HELENA, de culinaire hoogstandjes van scheepskok Fred Kaper én zeilen in de omgeving van Rotterdam.

Aantal dagen

1

Inschepen

12-9-2020, 17:00

Veerhaven, Rotterdam

Ontschepen

12-9-2020, 21:00

Veerhaven, Rotterdam

Prijs vanaf p.p.

€59

De HELENA is een monumentaal zeilschip uit 1875. Door een omvangrijke restauratie is ze weer helemaal in authentieke staat gebracht. En u kunt meevaren op dit bijzondere stukje Nederlands varend erfgoed!

Reisbeschrijving

We vertrekken uit de Veerhaven en varen door de Rotterdamse havens. We genieten van mosselen, en van het uitzicht op ons eigen ‘Manhattan aan de Maas’.

Als iedereen aan boord is, dan vertelt de schipper u over het schip, en over de plannen van de avond. Daarna gooien we de trossen los. U wordt van harte uitgenodigd om het helpen met het zeilen. Lieren bedienen, zeilen hijsen, of sturend aan het roer. Of lekker borrelen op het dek, genietend van het kabbelende water en de voorbijtrekkende skyline.

Dan horen we vanuit de kombuis dat het diner geserveerd wordt, en neemt iedereen plaats in het ruim. Nieuwsgierig wat er allemaal op tafel komt?

Menu:
Romige mosterd/bier soep met kaascrouton
***
Zeeuwse Mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catalaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

Vorig jaar was foodblogger Helena mee aan boord. Lees haar ervaring in deze blogpost.

Kunt u niet op zaterdag 12 september, of houdt u niet van mosselen? We organiseren dit jaar meerdere culinaire zeiltochten. Wanneer schuift u aan?

Appetijtelijke Asperges – zaterdag 25 april 2020 – Rotterdam
Verse Vangst – zaterdag 13 juni 2020– Vlaardingen
Wild op het Water – zondag 25 oktober 2020 – Hellevoetsluis

 

Graag horen we het als u speciale dieetwensen heeft. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Benieuwd naar het schip?

Heeft u vragen?