Reserveren

Helena Culinair Verse Vangst

Schip

Helena

Prijs p.p.

€59

Aantal dagen

1

Datum inschepen

13-6-2020

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Vlaardingen

Datum ontschepen

13-6-2020

Tijd ontschepen

21:00

Plaats ontschepen

Vlaardingen

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Helena

Helena Culinair ‘Verse Vangst’

Met onze culinaire zeiltochten combineren we van het beste van de HELENA, de culinaire hoogstandjes van scheepskok Fred Kaper én zeilen in de omgeving van Rotterdam.

Aantal dagen

1

Inschepen

13-6-2020, 17:00

Vlaardingen

Ontschepen

13-6-2020, 21:00

Vlaardingen

Prijs vanaf p.p.

€59

De HELENA is een monumentaal zeilschip uit 1875. Door een omvangrijke restauratie is ze weer helemaal in authentieke staat gebracht. En u kunt meevaren op dit bijzondere stukje Nederlands varend erfgoed!

Reisbeschrijving

Tijdens dit diner genieten we van de Verse Vangst en vertrekken we uit de enige echte ‘Haringstad’, Vlaardingen. Op Vlaggetjesdag worden traditiegetrouw de eerste Hollandse Nieuwe gegeten. Daarom is het ook niet minder dan gepast om het diner te beginnen met deze lokale lekkernij.

Voordat het diner aanvangt zeilen we vanuit Vlaardingen. De schipper vertelt u van alles over het schip, en u wordt van harte uitgenodigd om te helpen met het zeilen. Afhankelijk hoe de wind staat gaan we stroomopwaarts richting Rotterdam, of juist richting Maassluis.

Op een gegeven moment horen we vanuit de kombuis dat het diner geserveerd gaat worden, en neemt iedereen plaats in het ruim. Na het diner meren we weer af in Vlaardingen, waar u weer van boord gaat.

Menu
Verse Nieuwe haring
Matjes Berliner art (sjalotjes, appel, augurk en crème fraîche) vergezeld met een glaasje Korenwijn
***
Bisque d’Homard met armagnac en room
***
Gestoofde regenboogforel
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini-bavaroises met sabayonsaus
***
Koffie en bonbons

Vorig jaar was foodblogger Mandy mee aan boord. Benieuwd naar haar ervaringen?  Lees hier haar verhaal.

Kunt u niet op zaterdag 13 juni? Of houdt u niet van vis? We organiseren dit jaar meerdere culinaire zeiltochten. Wanneer schuift u aan?

Appetijtelijke Asperges – zaterdag 25 april 2020 – Rotterdam
Mosselen op de Maas – zaterdag 12 september 2020 – Rotterdam
Wild op het Water – zondag 25 oktober 2020 – Hellevoetsluis

Graag horen we het als u speciale dieetwensen heeft. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Benieuwd naar het schip?

Heeft u vragen?