Reserveren

HELENA Culinair

Schip

Helena

Prijs p.p.

vanaf €59

Aantal dagen

1

Datum inschepen

Meerdere data

Plaats inschepen

Regio, Rotterdam

Datum ontschepen

Meerdere data

Plaats ontschepen

Regio, Rotterdam

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Helena

HELENA Culinair

Met onze culinaire zeiltochten combineren we van het beste van de HELENA, de culinaire hoogstandjes van scheepskok Fred Kaper én zeilen in de omgeving van Rotterdam.

Aantal dagen

1

Inschepen

Meerdere data, 

Regio, Rotterdam

Ontschepen

Meerdere data, 

Regio, Rotterdam

Prijs vanaf p.p.

vanaf €59

Onze Helena Culinair varianten

De HELENA is een monumentaal zeilschip uit 1875. Door een omvangrijke restauratie is ze weer helemaal in authentieke staat gebracht. En u kunt meevaren op dit bijzondere stukje Nederlands varend erfgoed!

Kostelijke Kreeft (Geannuleerd)

Datum
Geannuleerd
Tijd
17:00 - 21:00 uur
Op- en afstap:
Veerhaven, Rotterdam
Prijs:
€ 69 per persoon

We vertrekken vanuit Veerhaven in Rotterdam. Het kreeftenseizoen is nog maar net begonnen, want afgelopen donderdag waren we bij de opening van het Kreeftenseizoen in Zierikzee, waar de eerste kreeften uit de Oosterschelde zijn gevist.

Menu

Voorgerecht

Huisgemaakte kreeftenbisque met Armagnac

Hoofdgerechten

Gegratineerde kreeft Thermidor
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal

Dessert

Diverse bosvruchten met sorbetijs

Snacks

Koffie en bonbons

Appetijtelijke Asperges

Datum
zaterdag 25 april 2020
Tijd
17:00 - 21:00 uur
Op- en afstap:
Leuvehaven, Rotterdam
Prijs:
€ 59 per persoon

Benieuwd naar een sfeerimpressie van deze tocht? Een van de vorige edities was Rick Leonards van Chefs Friends mee. Bekijk de video!

Menu

Voorgerecht

Velouté van asperges met kervel

Hoofdgerechten

Luie vrouwkes met gebraiseerde kalfstong
Gekookt henneneitje en waterkers
Nieuwe aardappeltjes met dille
Hollandaisesaus met saffraan

Dessert

Aardbeien Romanoff met Grand Marnier
Koffie en bonbons

Verse Vangst

Datum
zaterdag 13 juni 2020
Tijd
17:00 - 21:00 uur
Op- en afstap:
Vlaardingen, Rotterdam
Prijs:
€ 59 per persoon

Tijdens dit diner genieten we van de Verse Vangst en vertrekken we uit de enige echte ‘Haringstad’, Vlaardingen. Op Vlaggetjesdag worden traditiegetrouw de eerste Hollandse Nieuwe gegeten. Daarom is het ook niet minder dan gepast om het diner te beginnen met deze lokale lekkernij. Een van de vorige edities was foodblogger Mandy mee aan boord. Benieuwd naar haar ervaringen?  Lees hier haar verhaal.

Menu

Voorgerecht

Verse nieuwe haring
Matjes Berliner art (sjalotjes, appel, augurk en crème fraîche), glaasje Korenwijn
Bisque d’Homard met armagnac en room

Hoofdgerechten

Gestoofde regenboogforel
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal

Dessert

Luxe mini-bavaroises met sabayonsaus
Koffie en bonbons

Mosselen op de Maas

Datum
zaterdag 12 september 2020
Tijd
17:00 - 21:00 uur
Op- en afstap:
Veerhaven, Rotterdam
Prijs:
€ 59 per persoon

Vorig jaar was foodblogger Helena mee aan boord. Lees haar ervaring in deze blogpost.

Menu

Voorgerecht

Romige mosterd/bier soep met kaascrouton

Hoofdgerechten

Zeeuwse Mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catalaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade

Dessert

Diverse bosvruchten met sorbetijs
Koffie en bonbons

Wild op het Water

Datum
zaterdag 25 oktober 2020
Tijd
15:00 - 20:30 uur
Op- en afstap:
Koopvaardijhaven, Hellevoetsluis
Prijs:
€ 59 per persoon

Voor het diner zeilen we op het Haringvliet, waar de HELENA goed tot haar recht komt! Op het open water kunnen we verschillende zeilmanoeuvres maken.

Menu

Voorgerecht

Cappuccino van wildbouillon met fenegriek

Hoofdgerechten

Reeën-biefstuk met eendenlever en malagasaus
Stoofperen en geglaceerde kastanjes
Kastanjepuree met zoete aardappel en cranberries

Dessert

Soufflé au Grand Marnier
Koffie en bonbons