Reserveren

Helena Culinair

Schip

Helena

Prijs p.p.

vanaf €59

Aantal dagen

1

Datum inschepen

Meerdere data

Tijd inschepen

of, 15:00, 17:00

Plaats inschepen

Regio, Rotterdam

Datum ontschepen

Meerdere data

Tijd ontschepen

21:00

Plaats ontschepen

Regio, Rotterdam

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Helena

Helena Culinair

Met onze culinaire zeiltochten combineren we van het beste van de HELENA, de culinaire hoogstandjes van scheepskok Fred Kaper én zeilen in de omgeving van Rotterdam.

Aantal dagen

1

Inschepen

Meerdere data, of, 15:00, 17:00

Regio, Rotterdam

Ontschepen

Meerdere data, 21:00

Regio, Rotterdam

Prijs vanaf p.p.

vanaf €59

De HELENA is een monumentaal zeilschip uit 1875. Door een omvangrijke restauratie is ze weer helemaal in authentieke staat gebracht. En u kunt meevaren op dit bijzondere stukje Nederlands varend erfgoed!

Reisbeschrijving

Deze zeiltochten staan in het teken van heerlijk eten, bereid door onze fameuze kok Fred Kaper. In en rondom Rotterdam gooien we de trossen los. U wordt van harte uitgenodigd om het helpen met het zeilen. Lieren bedienen, zeilen hijsen, of sturend aan het roer. Of lekker borrelen op het dek, genietend van het kabbelende water en de voorbijtrekkende skyline.

Dan horen we vanuit de kombuis dat het diner geserveerd wordt, en neemt iedereen plaats in het ruim. Nieuwsgierig wat er allemaal op tafel komt?

HELENA Culinair Kreeft

Datum: zaterdag 28 maart 2020
Tijd: 17:00-21:00 uur
Op- en afstap: Veerhaven, Rotterdam
Prijs:  € 69 per persoon

We vertrekken vanuit Veerhaven in Rotterdam. Het kreeftenseizoen is nog maar net begonnen, want afgelopen donderdag waren we bij de opening van het Kreeftenseizoen in Zierikzee, waar de eerste kreeften uit de Oosterschelde zijn gevist.

Menu Helena Kreeft
Huisgemaakte kreeftenbisque met Armagnac
***
Gegratineerde kreeft Thermidor
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini baveroises met saus Sabayon
***
Koffie en bonbons
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

Appetijtelijke Asperges 

Datum: zaterdag 25 april 2020
Tijd: 17:00-21:00 uur
Op- en afstap: Leuvehaven, Rotterdam
Prijs:  € 59 per persoon

Benieuwd naar een sfeerimpressie van deze tocht? Een van de vorige edities was Rick Leonards van Chefs Friends mee en hij maakte deze video.

Menu Appetijtelijke Asperges
Velouté van asperges met kervel
***
Luie vrouwkes met gebraiseerde kalfstong
Gekookt henneneitje en waterkers
Nieuwe aardappeltjes met dille
Hollandaisesaus met saffraan
***
Aardbeien Romanoff met Grand Marnier
***
Koffie en bonbons

Verse Vangst

Datum: zaterdag 13 juni 2020
Tijd: 17:00-21:00 uur
Op- en afstap: Vlaardingen
Prijs:  € 59 per persoon

Tijdens dit diner genieten we van de Verse Vangst en vertrekken we uit de enige echte ‘Haringstad’, Vlaardingen. Op Vlaggetjesdag worden traditiegetrouw de eerste Hollandse Nieuwe gegeten. Daarom is het ook niet minder dan gepast om het diner te beginnen met deze lokale lekkernij. Een van de vorige edities was foodblogger Mandy mee aan boord. Benieuwd naar haar ervaringen?  Lees hier haar verhaal.

Menu Verse Vangst
Verse Nieuwe haring
Matjes Berliner art (sjalotjes, appel, augurk en crème fraîche) vergezeld met een glaasje Korenwijn
***
Bisque d’Homard met armagnac en room
***
Gestoofde regenboogforel
Taartje van Roseval- en zoete aardappel
Roergebakken jonge peultjes met zeekraal
***
Luxe mini-bavaroises met sabayonsaus
***
Koffie en bonbons

Mosselen op de Maas

Datum: zaterdag 12 september 2020
Tijd: 17:00-21:00 uur
Op- en afstap: Veerhaven, Rotterdam
Prijs:  € 59 per persoon

Vorig jaar was foodblogger Helena mee aan boord. Lees haar ervaring in deze blogpost.

Menu Mosselen op de Maas
Romige mosterd/bier soep met kaascrouton
***
Zeeuwse Mosselen Traditionelle
Zeeuwse Mosselen op z’n Catalaans
Zeeuwse Mosselen di regio Vecchi
Stokbrood met kruidenboter en tapenade
Saffraan risotto
Oreille pasta
Frisse zomersalade
***
Diverse bosvruchten met sorbetijs
***
Koffie en bonbons

Wild op het Water

Datum: zaterdag 25 oktober 2020
Tijd: 15:00-21:00 uur
Op- en afstap: Koopvaardijhaven, Hellevoetsluis
Prijs:  € 59 per persoon

Voor het diner zeilen we op het Haringvliet, waar de HELENA goed tot haar recht komt! Op het open water kunnen we verschillende zeilmanoeuvres maken. Nieuwsgierig wat u kunt verwachten? Een vorige editie was er een foodblogger van De Buik mee. Ze heeft haar ervaring opgeschreven in dit artikel.

Menu Wild op het Water
Cappuccino van wildbouillon met fenegriek
***
Reeën-biefstuk met eendenlever en malagasaus
Stoofperen en geglaceerde kastanjes
Kastanjepuree met zoete aardappel en cranberries
***
Soufflé au Grand Marnier
***
Koffie en bonbons

Graag horen we het van tevoren als u speciale dieetwensen heeft. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Benieuwd naar het schip?

Heeft u vragen?