Reserveren

Horta – Rotterdam

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€ 1820

Prijs 4-persoonshut p.p.

n.v.t.

Niveau

3

Aantal dagen

16

Datum inschepen

1-4-2021

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Horta, Azoren

Datum ontschepen

17-4-2021

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Rotterdam, NL

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Horta – Rotterdam

Dit is het tweede traject van de oceaanreis Sal – Horta – Rotterdam. Het is ook mogelijk om alleen het eerste deel of de gehele reis mee te varen.

Aantal dagen

16

Inschepen

1-4-2021, 17:00

Horta, Azoren

Ontschepen

17-4-2021, 09:00

Rotterdam, NL

Prijs vanaf p.p.

n.v.t.
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Op 1 april stapt u in de haven van Horta aan boord van de OOSTERSCHELDE. Voordat we dit weelderig begroeide eiland verlaten zal de bemanning u uitgebreide instructies geven. Er staat een oceaanreis op het programma. Dit betekent dat we weinig tussenstops zullen maken.

Na een goede nachtrust is het tijd om te vertrekken. Het is nog voorjaar, dus er bestaat een kans op slechter weer onderweg. Gelukkig is de windrichting op dit traject, juist in die gevallen, westelijk en dus gunstig voor ons.

Dicht bij de Azoren is de kans groot dat we walvissen zullen zien, maar ook later gedurende de reis zijn we niet alleen. Zelfs zo ver op zee zijn er vele vogels om ons heen en af en toe zien we een maanvis, dolfijnen en andere zeedieren.

Dichtbij het Engelse Kanaal verandert de kleur van het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan naar het meer groenige water. Het continentaal plat begint. Hier gaat de zeebodem van 5 kilometer diepte naar een diepte van 200 meter.

Als de reis voorspoedig loopt, hebben we tijd voor een stop in een Engelse of Franse haven of op een van de Kanaaleilanden. Half april varen we door het Nauw van Calais de Noordzee op. Op 17 april om 9 uur stapt u van boord in de Leuvehaven in Rotterdam.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker een of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?