Reserveren

Kiel – Den Helder

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€700

Prijs 4-persoonshut p.p.

€615

Aantal dagen

4

Datum inschepen

25-06-2023

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Kiel, DE

Datum ontschepen

29-06-2023

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Den Helder, NL

Niveau

1

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

Kiel – Den Helder

Na afloop van de Kieler Woche zeilt de OOSTERSCHELDE langs alle andere Tall Ships die tijdens dit beroemde maritieme evenement aanwezig zijn geweest richting het Sail Den Helder!

Aantal dagen

4

Inschepen

25-06-2023, 17:00

Kiel, DE

Ontschepen

29-06-2023, 09:00

Den Helder, NL

Prijs p.p.

€615
1

Niveau

1

Reisbeschrijving

De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd aan de Sartorikai, in het hart van het Duitse Kiel, op loopafstand van het Centraal Station. Zodra alle gasten aan boord zijn en welkom zijn geheten door de kapitein, zullen de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord aan u worden uitgelegd. Ook bespreken we de plannen voor de komende reis en de weersvoorspelling. Dezelfde dag varen we via het Kielerfjord naar de sluizen bij Holtenau, waar we overnachten. De volgende ochtend schutten we naar het Nord-Ostsee Kanal.

Tijdens de tocht over het kanaal is er genoeg te zien: verschillende bijzondere bruggen en grote zeeschepen zullen we passeren.  We gebruiken de tijd op het kanaal voor een uitgebreide uitleg over de tuigage en het zeilen met een driemastschoener, zodat iedereen goed voorbereid is. Zodra we bij Brünsbuttel de Elbe op varen, zetten we de eerste zeilen. Met alle grote zeeschepen om ons heen, is het iedere keer weer een avontuur om deze snelstromende rivier af te zeilen. We  hopen op een zomers hogedrukgebied, met de bijkomende oostenwind, zodat we de hele reis onder zeil kunnen afleggen! Onderweg is de kans groot dat we een aantal Tall Ships onder zeil tegenkomen.

We varen boven de waddeneilanden langs. Het is een soort aftellen: Wangerooge, Spieroog, etc tot en met Vlieland en Texel. En dan draaien we bakboord uit het Marsdiep op voor de laatste mijlen over de Waddenzee naar Den Helder.

1

Niveau 1

Reizen van niveau 1 zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. We varen bijvoorbeeld in een beschut gebied of dicht onder de kust. Bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn of kiezen voor een meer beschutte route.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat zeereis aan boord van een zeilschip fysiek meer van uw vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?