Reserveren

Kiel-Scheveningen-Boulogne

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€ 1400

Niveau

2

Aantal dagen

11

Datum inschepen

27-06-2021

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Kiel, DE

Datum ontschepen

7-7-2021

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Boulogne, FR

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Kiel – Scheveningen – Boulogne

Een prachtige reis langs de Duitse, Nederlandse, Engelse en Franse kust met veel unieke bezienswaardigheden.

Aantal dagen

11

Inschepen

27-06-2021, 17:00

Kiel, DE

Ontschepen

7-7-2021, 09:00

Boulogne, FR

Prijs vanaf p.p.

€ 1400
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

Op zondag 27 juni bent u vanaf 17:00 uur welkom aan boord. De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd in Kiel, op loopafstand van het Centraal Station. De kapitein heet alle gasten welkom en zodra iedereen aan boord is, zal hij u de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord uitleggen. Ook bespreken we de plannen voor de komende reis en het weerbericht.

We vertrekken nog diezelfde dag en via het Kielerfjord varen we naar de sluizen bij Holtenau, waar we overnachten. Vroeg in de ochtend schutten we naar het ‘Nord-Ostsee Kanal’. Er is veel te zien op het kanaal, zoals de bijzondere bruggen en de grote zeeschepen die ons hier passeren of tegemoetkomen. Ook gebruiken we de tijd op het kanaal voor een uitgebreide instructie over de tuigage en het zeilen met een driemastschoener.

Zodra we bij Brünsbuttel de Elbe op komen, zetten we zeil. Met alle grote scheepvaart om ons heen is het ieder keer weer een avontuur de zeer snelstromende rivier af te zeilen. We hopen op een zomers hogedrukgebied met de bijbehorende oostenwind, zodat we de gehele reis onder zeil kunnen afleggen. Onderweg kunnen we wat leuke tussenstops maken. Bijvoorbeeld op het eiland Helgoland, een van de Nederlandse eilanden of misschien maken we wel een stop in Dover.

Onze eindbestemming is Boulogne, waar dat weekeinde het Boulogne Sea Festival op het programma staat. Wellicht komen we een paar van onze collega’s nog wel tegen op zee, onder zeil. In Boulogne zullen er zeker nog meer zijn. Na het ontbijt, de volgende ochtend, nemen we afscheid van elkaar en vervolgt iedereen zelf zijn/haar eigen reis.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?