Reserveren

Kiel – Scheveningen

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€575

Prijs 4-persoonshut p.p.

€475

Aantal dagen

5

Datum inschepen

26-6-2022

Tijd inschepen

12:00

Plaats inschepen

Kiel, DE

Datum ontschepen

30-6-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Scheveningen, NL

Niveau

1

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Kiel – Scheveningen

Na afloop van de Kieler Woche zeilt de OOSTERSCHELDE langs alle andere Tall Ships die tijdens dit beroemde maritieme evenement aanwezig zijn geweest richting het zomerse Scheveningen!

Aantal dagen

5

Inschepen

26-6-2022, 12:00

Kiel, DE

Ontschepen

30-6-2022, 09:00

Scheveningen, NL

Prijs p.p.

€475
1

Niveau

1

Reisbeschrijving

De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd aan de Sartorikai, in het hart van het Duitse Kiel, op loopafstand van het Centraal Station. Zodra alle gasten aan boord zijn en welkom zijn geheten door de kapitein, zullen de veiligheidsprocedures en leefregels aan boord aan u worden uitgelegd. Ook bespreken we de plannen voor de komende reis en de weersvoorspelling. Dezelfde dag varen we via het Kielerfjord naar de sluizen bij Holtenau, waar we overnachten. De volgende ochtend schutten we naar het Nord-Ostsee Kanal.

Tijdens de tocht over het kanaal is er genoeg te zien: verschillende bijzondere bruggen en grote zeeschepen zullen we passeren.  We gebruiken de tijd op het kanaal voor een uitgebreide uitleg over de tuigage en het zeilen met een driemastschoener, zodat iedereen goed voorbereid is. Zodra we bij Brünsbuttel de Elbe op varen, zetten we de eerste zeilen. Met alle grote zeeschepen om ons heen, is het iedere keer weer een avontuur om deze snelstromende rivier af te zeilen. We  hopen op een zomers hogedrukgebied, met de bijkomende oostenwind, zodat we de hele reis onder zeil kunnen afleggen! Onderweg is de kans groot dat we een aantal Tall Ships onder zeil tegenkomen. Bij aankomst zal er genoeg te zien zijn: de stranden en Scheveningse haven bruisen in deze tijd van het jaar! De volgende ochtend nemen de gasten na het ontbijt afscheid van het schip.

*Als het niet haalt om op zondag 26 juni om 12:00 uur aan boord te stappen is het mogelijk om de avond ervoor om 01:00 uur al aan boord te stappen. Omdat we die avond nog een charter hebben is het niet mogelijk om eerder aan boord te stappen. Als u van de optie gebruik wilt maken, verzoeken we u vriendelijk om dit bij de boeking aan te geven. 

1

Niveau 1

Reizen van niveau 1 zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. We varen bijvoorbeeld in een beschut gebied of dicht onder de kust. Bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn of kiezen voor een meer beschutte route.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat zeereis aan boord van een zeilschip fysiek meer van uw vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?