Reserveren

Iberisch Schiereiland deel 2

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1560

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1320

Niveau

2

Aantal dagen

12

Datum inschepen

16-5-2020

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Cascais, PT

Datum ontschepen

28-5-2020

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Pasaisa, SP

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Beleef Biskaje

Rond het Iberisch Schiereiland deel 2

Aantal dagen

12

Inschepen

16-5-2020, 17:00

Cascais, PT

Ontschepen

28-5-2020, 09:00

Pasaisa, SP

Prijs vanaf p.p.

€1320
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

De Noordkust van Portugal en de kustlijn van Galicië, Asturië, Cantabrië en Biskaje kenmerken zich door hun woeste pracht. Hier geen witte hotels tot op het strand of hordes buitenlandse toeristen. Dit groene deel van het Iberisch schiereiland (Costa Verde) trekt vooral natuurliefhebbers en is relatief onbekend bij het grote publiek. Hier gaan de Portugezen en Spanjaarden zelf op vakantie. Twee derde van de Costa Verde is beschermd natuurgebied. Maar er zijn ook prachtige steden. Vergeet Barcelona! In steden als Porto, Vigo, A Coruna, Bilbao of Santander vinden we geen tourist traps, maar authentieke cultuur.

De reis

Dit is de beste tijd van het jaar om langs de Portugese kust naar het noorden te zeilen. Later in de zomer staat er vaak een stevige noordelijke wind, de ‘Portugese Noord’ en loopt de stroom naar het zuiden. Maar aan het begin van de zomer is er geregeld wind uit andere richtingen en die hebben we nodig voor de eerste dagen van onze reis. Als het zo uitkomt proberen we Porto aan te lopen. Deze stad heeft alles in zich wat Portugal de moeite waard maakt. De roemruchte geschiedenis, het eten, de beroemde wijn en natuurlijk de melancholieke Fado muziek.

Verder naar het noorden ligt de zogenaamde Costa de la Muerte (Kust des Doods). In de tijd van de grote zeilschepen kwam het regelmatig voor dat schepen door aanhoudend stormweer strandden op deze ruige kust die daar zijn naam aan te danken heeft. Hier is ook het meest westelijke punt van het Iberisch Schiereiland. In de middeleeuwen geloofde men dat de wereld hier ophield, vandaar de naam: Finisterre.

De golf van Biskaje is berucht bij zeevarenden. In de winter kan het flink stormen en in de ruim 5000 meter diepe zee kunnen torenhoge golven ontstaan. De meeste schepen, destijds, maar ook nu nog, steken de golf zo snel mogelijk over op weg naar het zuiden of het noorden. Ook over land is het een lange reis om hier te komen en het gebied is daarom relatief onbekend. Er zijn groene vlaktes en daarachter hoge bergtoppen. Langs de kust zijn smalle steile weggetjes die je langs adembenemende steile kliffen, kreken, verlaten stranden en duinen voeren. Je vindt in de diepe fjorden (Rías) (widget 3) rustige wateren, stille vissersdorpen en eenzame boerderijen. Hier kun je je één voelen met de machtige natuur.

Eenmaal voorbij de kaap nemen we alle tijd die we hebben om de woeste Spaanse noordkust (widget 4) te verkennen. Hoppend van de ene prachtige naar de andere nog mooiere baai, zeilen we naar onze eindbestemming Pasaia (widget 5). De hoge witte toppen van de Picos de Europa, op maar 20 kilometer van de kustlijn, zijn kalkrijk en door hun witte kleur waren ze vroeger een baken voor de zeevaarders.

De Basken zijn van oudsher trotse zeevaarders en vissers. Al in de vroege middeleeuwen werd met roeiboten op walvissen gejaagd. Pasaia heeft twee gezichten. Het heeft een industriële haven, maar is tegelijkertijd een slaperig vissersdorp waar middeleeuwse huisjes aan het waterfront staan. De OOSTERSCHELDE is te gast op het maritiem festival “Itsas Festibala” dat vandaag van start gaat.

Algemeen

Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. Niets is verplicht, maar we stimuleren iedereen deel te nemen aan het wachtsysteem en te helpen bij het zeilen, sturen en navigeren van het schip.

Transfer

U kunt naar Lissabon vliegen en vanaf Lissabon met de bus naar Cascais reizen. Vanuit Pasaia kunt u per trein naar huis reizen of met de bus naar Bilbao Airport en dan terug vliegen.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?