Reserveren

Rond het Iberisch Schiereiland deel 1

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1800

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1440

Niveau

2

Aantal dagen

12

Datum inschepen

25-04-2022

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Castellón de la Plana

Datum ontschepen

7-5-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Lissabon, PT

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Rond het Iberisch Schiereiland deel 1

Als u voldoende tijd heeft, zou u de twee reizen van Castellón de la Plana naar Lissabon en van Lissabon naar Pasaia moeten combineren en met ons rond het gehele Iberische Schiereiland varen.

Aantal dagen

12

Inschepen

25-04-2022, 17:00

Castellón de la Plana

Ontschepen

7-5-2022, 09:00

Lissabon, PT

Prijs vanaf p.p.

€1440
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

U reist op eigen gelegenheid naar Castellón de la Plana waar we u op 25 april aan boord verwachten. De OOSTERSCHELDE ligt in de haven al op u te wachten. De bemanning heet u welkom en wijst u uw hut. Daarna zal de kapitein uitleg geven over de veiligheids- en andere regels aan boord. Na het diner heeft u nog tijd om de stad te verkennen. De volgende morgen vertrekken we. U wordt ingedeeld in het wachtsysteem en draait de hele reis mee als volwaardig bemanningslid.

De vaste bemanning maakt u wegwijs aan boord en geeft u graag alle uitleg die u wenst. Naast het wachtlopen is er tijd voor ontspanning. Er is altijd wel een rustig hoekje in de salon te vinden om een goed boek te lezen, een dagboek bij te houden, muziek te luisteren of een spelletje te doen. Deze reis hopen we ook te kunnen genieten van de warmte van de voorjaarszon en mooi zeilweer.

Als we de haven hebben verlaten zetten we koers naar het zuiden. We hebben deze reis voldoende tijd voor een aantal tussenstops. Het is aan de kapitein om te bepalen waar dat zal zijn en hij zal het vooral laten afhangen van de lange termijn weersvoorspelling. Ten anker gaan in een baai bij Ibiza (widget 2) is een eerste mogelijkheid. Maar als de wind gunstig is zeilen we misschien wel tussen de Balearen en de vaste wal door langs de Spaanse Costa’s, naar de Straat van Gibraltar. Gibraltar is een bijzondere plek. De beroemde rots markeert de scheiding tussen Afrika en Europa, op deze plek duidelijk in zicht van elkaar. Op de Atlantische Oceaan is ons eerste ‘waypoint’ Cabo de São Vicente (widget 3).

Mocht er een sterke noordelijke wind zijn langs de Portugese kust, dan besluiten we misschien een stop te maken aan de Algarve, in Portimão. Zodra we kaap Sao Vicente hebben gerond verleggen we onze koers naar het noorden. Jan-van-genten, dolfijnen en andere zeedieren vergezellen ons op dit Atlantische traject. 10 dagen na vertrek laten we het anker vallen bij Cascais (widget 4). Als we op tijd zijn én toestemming kunnen krijgen, kunnen we heel misschien de Taag opvaren tot in de oude stad van Lissabon, lukt dat niet dan reizen we van Cascais over land om deze prachtige stad te bezoeken.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?