Reserveren

Rond het Iberisch Schiereiland deel 2

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1800

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1440

Niveau

2

Aantal dagen

12

Datum inschepen

8-5-2022

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Lissabon, PT

Datum ontschepen

20-5-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Pasaia, SP

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Rond het Iberisch Schiereiland deel 2

Als u voldoende tijd heeft, zou u de twee reizen van Castellón de la Plana naar Lissabon en van Lissabon naar Pasaia moeten combineren en met ons rond het gehele Iberische Schiereiland varen.

Aantal dagen

12

Inschepen

8-5-2022, 17:00

Lissabon, PT

Ontschepen

20-5-2022, 09:00

Pasaia, SP

Prijs vanaf p.p.

€1440
2

Niveau

2

Reisbeschrijving

Dit is de beste tijd van het jaar om langs de Portugese kust naar het noorden te zeilen. Later in de zomer staat er vaak een stevige noordelijke wind, de ‘Portugese Noord’ en loopt de stroom naar het zuiden. Maar rond deze tijd van het jaar is er echter geregeld ook wind uit andere richtingen en die hebben we nodig voor de eerste dagen van onze reis.

Net boven Portugal, tussen Cabo San Adrían (Malpica) en Muros, ligt de zogenaamde Costa de la Muerte (Kust des Doods). In de tijd van de grote zeilschepen kwam het regelmatig voor dat schepen door aanhoudend stormweer steeds verder naar lagerwal afdreven en uiteindelijk strandden op deze ruige kust die daar zijn naam aan te danken heeft. Het is het meest westelijke punt van het Iberisch Schiereiland en de Romeinen marcheerden al naar Kaap Finisterre (widget 2) om daar de zon in de onderwereld te zien wegzakken. In de middeleeuwen geloofde men nog steeds dat de wereld hier ophield.

Ondanks de lugubere naam is het een prachtige kust. Het landschap heeft een ruige schoonheid en is onaangetast. Langs de kust zijn smalle steile weggetjes die je langs adembenemende steile kliffen, kreken, verlaten stranden en duinen voert. Je vindt in de diepe fjorden (Rías) (widget 3) ook rustige wateren en talrijke stille vissersdorpen en boerderijen. Als je hier bent, voel je je even één met de machtige natuur.

Eenmaal voorbij Finisterre nemen we alle tijd die we nog hebben om de woeste Spaanse noordkust (widget 4) te verkennen. Hoppend van de ene naar de andere prachtige baai zeilen we richting eindbestemming, Pasaia.(widget 5)

De Baskische stad Pasaia heeft meerdere gezichten. Het is een grote industriële haven, maar tegelijkertijd een slaperig vissersdorp waar middeleeuwse huisjes aan het waterfront staan. Eigenlijk bestaat het zelfs uit meerdere dorpjes die tegenover elkaar op de beide oevers van de rivier Oiartzun liggen. De OOSTERSCHELDE is te gast op het maritiem festival in de stad.

2

Niveau 2

Reizen van niveau 2  zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?