Reserveren

Rotterdam – Plymouth

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1420

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1215

Aantal dagen

8

Datum inschepen

05-08-2023

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Rotterdam, NL

Datum ontschepen

13-08-2023

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Plymouth, GB

Niveau

1

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

Rotterdam – Plymouth

Na jaren voorbereiding is het zover. De Oosterschelde maakt opnieuw een wereldreis. Zeil mee en zwaai haar uit in Plymouth!

Aantal dagen

8

Inschepen

05-08-2023, 17:00

Rotterdam, NL

Ontschepen

13-08-2023, 09:00

Plymouth, GB

Prijs p.p.

€1215
1

Niveau

1

Reisbeschrijving

De derde wereldreis. Onder de naam DARWIN200 Global Voyage varen we in twee jaar lang over de hele wereld naar de meest bijzondere plaatsen. De officiële start van deze reis is in Plymouth. Maar dit is ons afscheid van Rotterdam en Nederland. Het zal twee jaar duren voor we terug zijn. Bij een uitzwaaireis horen uitzwaaiers. We hebben nog geen grote plannen, maar natuurlijk laten we ons afscheid niet ongemerkt voorbijgaan. En dan gooien we de trossen los, daar gaan we.

We zullen twee jaar rond de wereld varen en dit is dus ook de laatste kans in die twee jaar om dichtbij huis nog mee te varen op de Oosterschelde. Door de havens van Rotterdam varen we naar zee. Onderweg geven we uitleg over het schip en de tuigage en zodra we kunnen zetten we zeil. We hebben de hele week om in Plymouth te komen en hebben dus tijd om behalve lekker te zeilen, ook een paar stops te maken. Waar precies, dat laten we afhangen van het weer. Het eerste stukje, op de Noordzee, is het nog erg druk. Na Dover Straits komt er wat meer ruimte en wordt het stiller om ons heen. Het is hartje zomer en we genieten van het weer en het zeilen op onze prachtige historische driemaster.

Bij aankomst in Plymouth zullen we hartelijk worden ontvangen door onze Britse vrienden! Voor jullie een feestelijk eind van een reis. Voor Darwin200 een feestelijk begin!

1

Niveau 1

Reizen van niveau 1 zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. We varen bijvoorbeeld in een beschut gebied of dicht onder de kust. Bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn of kiezen voor een meer beschutte route.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat zeereis aan boord van een zeilschip fysiek meer van uw vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?