Reserveren

Rotterdam – Tenerife – Sal

Schip

Oosterschelde

Prijs 4-persoonshut p.p.

€2970

Prijs 2-persoonshut p.p.

€3295

Niveau

3

Aantal dagen

29

Datum inschepen

8-12-2021

Tijd inschepen

10:00

Plaats inschepen

Rotterdam, NL

Datum ontschepen

6-1-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Palmeira, CV

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Rotterdam – Tenerife – Sal

Dit is de gehele mijlenmaker Rotterdam – Tenerife – Sal. Het is ook mogelijk om het alleen het eerste of tweede deel van de reis mee te zeilen.

Aantal dagen

29

Inschepen

8-12-2021, 10:00

Rotterdam, NL

Ontschepen

6-1-2022, 09:00

Palmeira, CV

Prijs vanaf p.p.

€2970
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Terwijl het in Nederland herfst is, vertrekt de OOSTERSCHELDE naar een zonnige winterbestemming: Kaapverdië. Deze lange zeereis biedt u de mogelijkheid om het echte zeemansleven mee te maken. U maakt deel uit van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem.

Tijdens een mijlenmaker maken we weinig tussenstops. Deze reis is dus ook niet bedoeld voor mensen die komen voor ‘sightseeing’. U blijft vier weken aan boord van de driemaster!  Een reis van ruim 2500 zeemijlen ligt voor de boeg.

De OOSTERSCHELDE ligt op 8 december afgemeerd in de Leuvehaven in Rotterdam (widget 1). Wanneer u aan boord komt staat de koffie klaar, ook voor familie en vrienden die u wegbrengen. Er is voldoende tijd om hen het schip te laten zien. De kapitein heet alle gasten welkom en zodra iedereen aan boord is, zal hij u op de hoogte brengen van de veiligheidsprocedures en andere regels aan boorden bespreekt hij met u de plannen voor de komende reis.

Via de Noordzee varen we richting het Engels Kanaal en vervolgens steken we de Golf van Biskaje over. Dit eerste deel van de tocht kunnen we te maken krijgen met slecht weer en op zee zal het al behoorlijk koud zijn.

We maken misschien een stop in Vigo, aan de Spaanse kust net boven Portugal. Hier kunt u aan land om de stad te bezichtigen of om even lekker op een terras te zitten. Na dit bezoek varen we langs de Portugese kust verder naar het zuiden en geleidelijk wordt het minder koud.

Eenmaal voorbij Cabo São Vicente, mogen we goed weer en een gunstige wind verwachten richting Canarische eilanden. We verwachten op 27 december te arriveren op Tenerife (widget 2). Na twee dagen het eiland ontdekken zullen we verder varen naar Kaapverdië.

Dit laatste deel van de reis zal waarschijnlijk heel plezierig zijn. We pikken de Noordoostpassaat op en ook de stroming is gunstig voor ons. We zijn inmiddels zo zuidelijk dat ook de temperatuur zeer aangenaam zal zijn en de laatste 700 mijl hopen we snel af te leggen.

Het kan zijn dat we eerder aankomen, maar uiterlijk 5 januari hopen we het anker te laten zakken in de baai bij Santa Maria (widget 3). De volgende dag, na het ontbijt, gaat u om 9 uur van boord. U kunt zelf uw verblijf op Kaapverdië verlengen of dezelfde dag nog terugvliegen naar Nederland.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker een of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis. Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we proberen altijd zoveel mogelijk te zeilen.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?