Reserveren

Rotterdam – Tenerife – Sal

Schip

Oosterschelde

Prijs 4-persoonshut p.p.

€3760

Prijs 2-persoonshut p.p.

€4320

Niveau

3

Aantal dagen

29

Datum inschepen

06-12-2022

Tijd inschepen

10:00

Plaats inschepen

Rotterdam, NL

Datum ontschepen

04-01-2023

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Palmeira, CV

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

Rotterdam – Tenerife – Sal

Dit is de gehele mijlenmaker Rotterdam – Tenerife – Sal. Het is ook mogelijk om het alleen het eerste of tweede deel van de reis mee te zeilen.

Aantal dagen

29

Inschepen

06-12-2022, 10:00

Rotterdam, NL

Ontschepen

04-01-2023, 09:00

Palmeira, CV

Prijs vanaf p.p.

€3760
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Terwijl het in Nederland winter is, vertrekt de OOSTERSCHELDE naar een zonnige winterbestemming: Kaapverdië. Deze lange zeereis biedt u de mogelijkheid om het echte zeemansleven mee te maken. U maakt deel uit van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem.

Tijdens een mijlenmaker maken we weinig tussenstops. Deze reis is dus ook niet bedoeld voor mensen die komen voor ‘sightseeing’. U blijft vier weken aan boord van de driemaster!  Een reis van ruim 2500 zeemijlen ligt voor de boeg.

De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd in de Leuvehaven in Rotterdam. Mocht u door vrienden of familie worden gebracht, dan is er voldoende tijd om hen het schip te laten zien. Zodra iedereen aan boord is zal de kapitein alle opvarenden bij elkaar roepen. Hij bespreekt de plannen voor de komende reis met u en hij brengt u op de hoogte van de veiligheidsprocedures en andere regels aan boord.

We vertrekken nog dezelfde dag. Over de Noordzee varen we naar het Engelse Kanaal en vervolgens steken we de Golf van Biskaje over. Dit deel van de tocht kunnen we te maken krijgen met slecht weer en het zal ook behoorlijk koud zijn. We lossen elkaar steeds af aan het roer en zeker het eerste deel van de reis zal er regelmatig zeil gehesen of juist geminderd moeten worden. Als er geen werk aan de zeilen is, is er genoeg te zien voor de mensen op wacht. Dit zijn de drukst bevaren wateren ter wereld en overal om ons heen zijn we schepen van alle soorten en maten.  Misschien maken we een stop in Vigo, aan de Spaanse kust, net boven Portugal. Maar als het weer gunstig is zeilen we langs de Portugese kust verder naar het zuiden. Geleidelijk aan wordt het minder koud. Eenmaal ter hoogte van Cabo São Vincente, komen de eerste korte broeken tevoorschijn en mogen we goed weer en een gunstige wind verwachten voor de laatste vijfhonderd zeemijlen naar de Canarische eilanden.

.

Vanaf de Canarische Eilanden zal de reis heel plezierig zijn. We pikken de gunstige Noordoostpassaat op en de Canarische stroom geeft ons ook een duwtje in de rug. En we zijn inmiddels zo zuidelijk dat de temperatuur aangenaam is.

Met een lopend windje, zoals dat heet, en met dit goede weer, brengen we veel tijd door aan dek. Er is hier niet zoveel scheepvaart, maar als je goed oplet is er veel te zien. Zeevogels (op deze breedte zie je weer andere soorten), maar ook dolfijnen, vliegende vissen, af en toe een maanvis en als we geluk hebben misschien zelfs een schildpad of walvis. De 700 mijl van Tenerife naar Sal hopen we snel af te leggen. Het kan dus zijn dat we iets eerder aankomen, maar uiterlijk 3 januari laten wij het anker vallen in de baai bij Palmeira, Kaapverdië. De volgende dag, na het ontbijt, gaat u van boord. Er is volop accommodatie te vinden op Sal en we raden u aan uw verblijf op Kaapverdië met een enkele dagen te verlengen voordat u terugvliegt naar huis.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker een of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis. Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar we proberen altijd zoveel mogelijk te zeilen.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?